Kockicina Gusarijada pred najmlađim Novosađanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kockicina "Gusarijada" pred najmlađim Novosađanima

Udruženje "Novosadski kutak" i Mesna zajednica Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada i velikog broja prijatelja, organizuju 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu "Teatar na dar 2019". Manifestacija će biti održana 18. i 19. maja, u sportskom centru Slana Bara na Sentandrejskom putu, program će oba dana početi u 15 časova, a ulaz je besplatan.

U skladu sa donetom Strategijom kulturnog razvoja Grada Novog Sada za period 2016 -2026 godine, koja usmerava da se kulturna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dešavanja decentralizuju, malo udruženje sa periferije grada odvažilo se da organizuje veliki Festival za decu. To je prvi festival ovog tipa u Novom Sadu uopšte.

Već od 14 časova najmlađi sugrađani, moći će da uživaju i u druženju sa prijateljima iz Dino parka, Vilom Četkicom, pesnicima iz Fabrike stihova i Čarobnim svetom balona.

Ove godine specijalni gost festivala biće legendarni Branko Miličević, poznatiji kao Branko Kockica, sa svojim Pozorištancem Puž.

Na festivalu će učestvovati ukupno 12 pozorišnih trupa sa 12 sjajnih predstava koje su u potpunosti prilagođene našim najmlađim sugrađanima. Predstave izvode profesionalni glumci ispred svoji pozorišta: Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore, Studio Željko Veseljko, Nadateatar, Visoko C i drugi.

Mališani će u pauzama između predstava moći da se druže sa glumcima za decu i učestvuju u raznim kreativnim radionicama kao što su: radionica izradi maski, pravljenje oblika od balona i slično. Takođe, imaće priliku da se zabave sa "TIM" animatorima, pantomimičarima i VOLARE mađioničarem. Decu očekuju i slatke nagrade, sokići, razni poklončići i jako puno zabave, najavljuju organizatori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.