Beograd zbog ustaštva sprema demarš Zagrebu

Izvor: B92, 06.Avg.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd zbog ustaštva sprema demarš Zagrebu

Vlada Srbije uputiće oštar protest zvaničnom Zagrebu zbog proustaških provokacija na obeležavanju godišnjice vojne akcije "Oluja" u Kninu, javlja RTS.

U Kninu je sinoć održan koncert Marka Perkovića Tompsona, na kome je više hiljada ljudi pevalo njegove nacionalističke pesme, a nošene su kape i zastave sa ustaškim obeležjima.

Na početku koncerta okupljeni su vikali "Ubij Srbina", a Tompson je na pozornicu izašao uz ustaški povik "Za dom", na šta mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << publika uzvratila sa "Spremni".

Prisutnima se obratila i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, koja nije osudila povike mržnje.

Ranije u toku dana hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je uputilo oštar protest ambasadi Srbije zbog paljenja hrvatske zastave u Beogradu i da je tražilo da se što pre kazne odgovorni.

Ministarstvo je saopštilo i da izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da Hrvatska "Olujom" slavi pobedu i dan kad je obnovljena država koja je ostala od Pavelića, a bila priznata jedino od Hitlera, smatra u potpunosti netačnom, uvredljivom, nedopustivom i neodgovornom.

"Pomoćnik ministra Željko Kuprešak je otpravnici poslova ambasade Srbije u Hrvatskoj Bosi Prodanović ponovio kako je apsolutno nedopustivo da optuženi ratni zločinac (Vojislav) Šešelj, s nekolicinom svojih pristaša i neometan od strane policije, juče ponovno, pred Ambasadom Hrvatske u Beogradu, pali hrvatsku zastavu te svojim izjavama podsjeća na retoriku iz devedesetih", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.