Beograd odgovorio demaršom Zagrebu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd odgovorio demaršom Zagrebu

BEOGRAD - Vlada Srbije upućuje Hrvatskoj oštar protest u pisanoj formi zbog proustaških provokacija na obilježavanju godišnjice vojne akcije "Oluja" u Kninu, prenosi danas RTS.

RTS navodi da je na proslavi "Oluje" u Kninu Marko Perković Tompson pozdravio publiku povikom "za dom spremni" i da su taktove njegovih pjesama "Čavoglava" i "Anice kninske kraljice", s "paljenjem Krajine do Knina" uzvikivala i djeca, a skandiralo se i "Ubij Srbina", dok su se proustaške parole čule >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i u Rijeci.

Tokom dana u Kninu su grupe ljudi, uz nacističke pozdrave, pjevala ustaške pjesme, a čulo se i "Za dom spremni" i "Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina".

Podsjeća se i da je ranije danas, hrvatsko Ministarstvo inostranih i evropskih poslova uputilo protestnu notu otpravnici spoljnih poslova Republike Srbije u Hrvatskoj Bosi Prodanović, kojoj je prenijet zahtev da srpska vlada što prije sankcioniše one koji su pred hrvatskom ambasadom u Beogradu palili hrvatske zastave.

U protestnoj noti izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića ocijenjene su kao "netačne, uvredljive, nedopustive i neodgovorne".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.