Bela kuća republikancima: Odreknite se Trampa

Izvor: B92, 08.Dec.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća republikancima: Odreknite se Trampa

Bela kuća poziva Republikansku partiju da se odrekne Donalda Trampa jer ga izjava o zabrani ulaska muslimanima u SAD diskvalifikuje od kandidature na izborima.

Osim toga, portparol Bele kuće Džoš Ernest izjavio je da je Tramp „cirkuzant sa lažnom kosom“ čija kampanja ima kvalitet „smetilišta istorije“.

„Donald Tramp je sebe juče diskvalifikovao od mogućnosti da služi kao predsednik SAD“, rekao je Ernest.

Podsećamo, kandidat republikanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za predsedničke izbore 2016. godine pozvao je juče da se muslimanima privremeno zabrani ulazak u SAD.

Tramp je u saopštenju naveo da ankete javnog mnjenja ukazuju na mržnju muslimana prema Amerikancima, što bi moglo da rezultira novim napadima.

"Bez obzira na ankete, svima je očigledno da je mržnja neshvatljiva. Odakle ta mržnja potiče i zašto, to moramo da utvrdimo", naveo je Tramp, prenele su agencije.

Ubrzo je na to reagovala Bela kuća koja je saopštila da je Trampov predlog potpuno suprotan vrednostima Amerike.

„Imamo u našoj Povelji prav poštovanje za slobodu religije“, izjavio je savetnik Baraka Obame za spoljna pitanja Ben Rodes.

Međutim, Tramp je te kritike odbacio.

"Mi smo sada u ratu. Imamo predsednika koji to ne želi da kaže", rekao je Tramp gostujući u programu "Dobro jutro, Ameriko" TV stanice ABC, povodom svog predloga, zbog koga su ga kritičari uporedili sa Adolfom Hitlerom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.