Tramp brani stav prema muslimanima: SAD su u ratu

Izvor: Akter, 08.Dec.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp brani stav prema muslimanima: SAD su u ratu

Pretendent za kandidaturu Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp odbacio je danas kritike da je njegov predlog da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, neamerički, i poručio da su SAD "sada u ratu"

"Mi smo sada u ratu. Imamo predsednika koji to ne želi da kaže", rekao je Tramp gostujući u programu "Dobro jutro Ameriko" TV stanice "ABC", povodom svog predloga, zbog koga su ga kritičari uporedili sa Adolfom Hitlerom.

Tramp je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da se ono što on predlaže "ne razlikuje" od poteza predsednika Frenklina Ruzvelta, "koga su svi izuzetno poštovali" uprkos njegovim ratnim merama, koje su uključivale stavljanje Amerikanaca japanskog porekla u logore za ratne zarobljenike u SAD.

Prema rečima Trampa, zabrana ulaska muslimana u SAD je neophodna, jer su SAD zapravo u ratu sa muslimanskim ekstremistima, koji su odgovorni za napade, uključujući prošlonedeljnu masovnu pucnjavu u San Bernardinu u Kaliforniji, kada je ubijeno 14 ljudi.

Njegov predlog odbacile su i mnoge njegove kolege, kandidati za predsedničku nominaciju iz redova republikanaca, naveo je AP.

Tramp je u ponedeljak pozvao na uvođenje totalne zabrane ulaska muslimanima u SAD, koja bi trebalo da bude na snazi dok se Kongres o tome ne izjasni.

U saopštenju, Tramp je naveo da ankete javnog mnjenja ukazuju na mržnju muslimana prema Amerikancima, što bi moglo da rezultira novim napadima.

"Bez obzira na ankete, svima je očigledno da je mržnja neshvatljiva. Odakle ta mržnja potiče i zašto, to moramo da utvrdimo", istakao je Tramp.

On je dodao da dok se to ne uradi i ne shvati problem i opasnost koju predstavlja ta pretnja, SAD ne mogu biti "žrtva užasnih napada ljudi koji jedino veruju u džihad i nemaju osećaja, niti poštovanja za ljudski život".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.