Bela kuća bez komentara o špijunaži

Izvor: B92, 10.Jun.2013, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća bez komentara o špijunaži

Vašington -- Bela kuća neće komentarisati istragu o internet špijunaži američke NSA niti Edvarda Snoudena koji je radio u CIA i koji je naveo da je on "izvor podataka".

Portparol Džej Karni je rekao da "ne očekuje da će debata o američkom Programu nadzora baciti senku" na evropsku turneju američkog predsednika Baraka Obame sledeće nedelje, gde će prisustvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Samitu Grupe osam i zvanično posetiti Nemačku, prenela je agencija Rojters.

Dvadesetdevetogodišnji Amerikanac Snouden koji je radio u kancelariji NSA na Havajima, presnimio je tajna dokumenta i pre tri nedelje uzeo bolovanje i odleteo u Hong Kong.

On je nekada radio kao tehnički asistent u CIA, da bi kasnije postao službenik privatne firme koju je angažovalo američko Ministarstvo odbrane i učestvovao u tajnom projektu NSA.

"Ako želim da vidim vaš imejl ili poruke na telefonu vaše supruge, mogu to da učinim. Mogu da dođu do imejlova, šifri, podataka sa telefona, kreditnih kartica. Ne želim da živim u društvu u kome se dogadjaju takve stvari u kome se snima sve što kažem", rekao je Snouden za britanski Gardijan, pošto se sklonio u Hong Kong.

Američki predsednik potvrdio je istinitost tih informacija, ali je naveo da je cilj - borba protiv terorizma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bela kuća bez komentara o istrazi, EU će tražiti objašnjenje o internet špijuniranju

Izvor: Blic, 10.Jun.2013

Bela kuća neće komentarisati istragu o internet špijunaži američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) niti Edvarda Snoudena koji je radio u CIA i koji je naveo da je on "izvor podataka", rekao je danas portparol Džej Karni. ..Istovremeno, javljeno je da će Evropska unija zatražiti od američkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.