Baumgartner osuđen zbog nanošenja telesne povrede

Izvor: Blic, 06.Nov.2012, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baumgartner osuđen zbog nanošenja telesne povrede

Tri nedelje posle skoka iz stastosfere kojim je stekao slavu u celom svetu, austrijski ekstremni sportista Feliks Baumgartner je osuđen za nanošenje telesne povrede.

Pokrajinski sud u Salcburgu odbacio je njegovu žalbu na prvostepenu presudu i presudio da je kriv za nanošenje telesne povrede.

Širom sveta poznati Austrijanac je, sada pravosnažno, osuđen na novčanu kaznu u visini od 1. 500 evra.

Baumgartner, koji nije prisustvovao suđenju, 30. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2010. pesnicom u lice udario je jednog kamiondžiju iz Grčke.

Grk je usled udarca zadobio povrede u predelu glave.

Incidentu je prethodila svađa između Grka i jednog nemačkog vozača, a Baumgartner se u to umešao u stao na stranu vozača putničog vozila.

Za tročlano sudsko veće žalbenog senata bilo je jasno da je prvostepena presuda bila ispravna i da nije bilo reči o samoodbrani, na koju se pozivao Baumgartner.

On je tvrdio da ga je Grk napao udarcem nogom, a da je on tek potom uzvratio odgurnuvši ga.

Sud je, međutim, to video drugačije i poverovao je Grku, zbog čega će Baumgartner od sada u svom krivičnom dosijeu imati da je osuđen za nanošenje

telesnih povreda.

Ta kazna će u dosijeu biti pet godina, nakon čega se, prema zakonu, briše.

Advokat grčkog kamiondžije, posle suđenja, rekao je da je Baumgartner trebalo dogovorom da reši sve, jer "ćemo ubuduće možda imati jednog ambasadora UN sa krivičnim prekršajem u dosijeu".

Povezane vesti: "Neustrašivi Feliks" na sudu zbog optužbe da je pesnicom udario kamiondžiju Skočite s Feliksom: Novi neverovatni snimak Baumgartnerovog skoka Dorćolac u timu Neustrašivog Feliksa Neustrašivi Feliks: Najuzbudljivi trenutak je bio kad sam stajao na vrhu sveta, a najlepši je bio kada sam sleteo živ Neustrašivi Feliks skočio sa ivice svemira, oborena tri rekorda!

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Feliks Baumgartner osuđen zbog nanošenja telesnih povreda kamiondžiji!

Izvor: Svet, 07.Nov.2012, 00:15

Tri nedelje posle skoka iz stastosfere kojim je stekao slavu u celom svetu, austrijski ekstremni sportista Feliks Baumgartner osuđen je za nanošenje telesne povrede. Pokrajinski sud u Salcburgu odbacio je njegovu žalbu na prvostepenu presudu i presudio da je kriv za nanošenje telesne povrede. Širom...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.