Velika nagrada Bahreina biće održana

Izvor: Glas javnosti, 13.Apr.2012, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika nagrada Bahreina biće održana

ŠANGAJ - Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjavio je da će trka za Veliku nagradu Bahreina biti održana kako je i planirano i da su timovi "srećni" što putuju u tu zemlju Persijskog zaliva.

Eklston je to rekao posle sastanka sa predstavnicima timova uoči trke u Kini i dodao da veruje da je situacija u Bahreinu dovoljno stabilna da bi se takmičenje održalo.

"Tamo (U Bahreinu) se ništa se ne dešava. Znam ljude koji tamo žive i sve je vrlo mirno i tiho", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Eklston.

Pre obraćanja Eklstona medijima u Kini, Svetska automobilska federacija (FIA) saopštila je da će trka biti održana uprkos političkoj nestabilnosti u ostrvskom kraljevstvu.

Prošlogodišnja trka u Bahreinu je otkazana zbog antivladinih protesta šiitske populacije.

Nemiri na ostrvu u Persijskom zalivu pretili su da poremete i ovogodišnje takmičenje jer je u poslednjim sukobima demonstranata i snaga bezbednosti poginulo oko 50 ljudi.

Ipak Eklston smatra da su uslovi za održavanje trke bezbedni i da će Formula 1 poštovati odluku FIA.

"Drago mi je da je naša pozicija jasna. Mi ne želimo da se mešamo u politiku. Dolazimo, kao što smo došli i ovde (u Kinu) - da se trkamo", kazao je Eklston.

FIA je u saopštenju navela da je njen prvi čovek Žan Tod posle prošlogodišnjeg otkazivanja trke putovao u Bahrein i razgovarao sa predstavnicima pobunjenih Šiita, parlamenta, vlade i kraljevske porodice.

Tod je u izveštaju naveo da su sve strane zainteresovane da se ovogodišnja trka održi, kao i da Svetska federacija ima izveštaje o bezbednosnoj situaciji na osnovu koje je odlučila da se trka održi. Velika nagrada Bahreina je na programu 26. aprila na stazi Sakhir.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trka za Veliku nagradu Bahreina biće održana

Izvor: Kurir, 13.Apr.2012

Tamo se ništa se ne dešava. Znam ljude koji tamo žive i sve je vrlo mirno i tiho, kaže Berni Eklston..ŠANGAJ - Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjavio je da će trka za Veliku nagradu Bahreina biti održana kako je i planirano i da su timovi "srećni" što putuju u tu zemlju Persijskog zaliva...Eklston...

Nastavak na Kurir...

Velika nagrada Bahreina će biti održana

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2012

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjavio je da će trka za Veliku nagradu Bahreina biti održana kako je i planirano i da su timovi "srećni" što putuju u tu zemlju Persijskog zaliva...Eklston je to rekao posle sastanka sa predstavnicima timova uoči trke u Kini i dodao da veruje da je situacija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Velika nagrada Bahreina će biti održana

Izvor: Politika, 13.Apr.2012

ŠANGAJ – Prvi čovek Formule Jedan Berni Eklston izjavio je danas da će trka za Veliku nagradu Bahreina biti održana kako je i planirano i da su timovi „srećni” što putuju u tu zemlju Persijskog zaliva...Eklston je to rekao posle sastanka sa predstavnicima timova uoči trke u Kini i dodao...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.