Velika nagrada Bahreina će biti održana

Izvor: Politika, 13.Apr.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika nagrada Bahreina će biti održana

ŠANGAJ – Prvi čovek Formule Jedan Berni Eklston izjavio je danas da će trka za Veliku nagradu Bahreina biti održana kako je i planirano i da su timovi „srećni” što putuju u tu zemlju Persijskog zaliva.

Eklston je to rekao posle sastanka sa predstavnicima timova uoči trke u Kini i dodao da veruje da je situacija u Bahreinu dovoljno stabilna da bi se takmičenje održalo.

„Tamo (U Bahreinu) se ništa se ne dešava. Znam ljude koji tamo žive i sve je vrlo mirno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i tiho”, kazao je Eklston.

Pre obraćanja Eklstona medijima u Kini, Svetska automobilska federacija (FIA) saopštila je da će trka biti održana uprkos političkoj nestabilnosti u ostrvskom kraljevstvu.

Prošlogodišnja trka u Bahreinu je otkazana zbog antivladinih protesta šitske populacije. Nemiri na ostrvu u Persijskom zalivu pretili su da poremete i ovogodišnje takmičenje jer je u poslednjim sukobima demonstranata i snaga bezbednosti poginulo oko 50 ljudi.

Ipak Eklston smatra da su uslovi za održavanje trke bezbedni i da će Formula Jedan poštovati odluku FIA.

„Drago mi je da je naša pozicija jasna. Mi ne želimo da se mešamo u politiku. Dolazimo, kao što smo došli i ovde (u Kinu) - da se trkamo”, kazao je Eklston.

FIA je u saopštenju navela da je njen prvi čovek Žan Tod posle prošlogodiošnjeg otkazivanja trke putovao u Bahrein i razgovarao sa predstavnicima pobunjenih Šita, parlamenta, vlade i kraljevske porodice.

Tod je u izveštaju naveo da su sve strane zainteresovane da se ovogodišnja trka održi, kao i da Svetska federacija ima izveštaje o bezbednosnoj situaciji na osnovu koje je odlučila da se trka održi.

Velika nagrada Bahreina je na programu 26. aprila na stazi Sakhir.

---------------------------------------------

Šumaher najbrži na treningu

ŠANGAJ– Vozač Mercedesa Mihael Šumaher postavio je danas najbrže vreme na drugom treningu uoči trke za Veliku nagradu Kine.

Sedmostruki prvak sveta Šumaher, bio je najbrži, ispred Luisa Hamiltona iz Meklarena. Treće i četvrto vreme postavili su vozači Red Bula Sebastijan Fetel i Mark Veber.

Šumaherov timski kolega Niko Rozberg bio je peti, a Dženson Baton iz Meklarena šesti.

Pobednik prethodne trke, koja je vožena u Maleziji, Fernando Alonso iz Ferarija, bio je deseti.

Šumaher je vlasnik rezultata najbržzeg kruga tokom trke na stazi u Kini, koji je izvezao 2004.

Trka za Veliku nagradu Kine na stazi u Šangaju je na programu u nedelju od 9.00.

Beta-AP

objavljeno: 13.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.