BRNABIĆ O SRAMNOJ IZJAVI ROTA: Školski primer lažnih vesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 15:51

BRNABIĆ O SRAMNOJ IZJAVI ROTA: "Školski primer lažnih vesti"

Zapušila mu usta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je na sramnu objavu Mihael Rota na društvenoj mreži Iks, prenosi Alo.

- Ovako to izgleda kada vas pristrasnost zaslepi. Mihael Rot je nekada bio jedan od onih političara koji dvostruko, ili čak trostruko proveravaju informacije pre nego što ih objave (ili podele). Onda je njegova pristrasnost prema Srbiji i Aleksandru Vučiću postala toliko jaka i očigledna da je počeo da veruje u sve što odgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovom pogledu na stvarnost. Otuda i tvit ispod koji predstavlja školski primer lažnih vesti i kampanje dezinformacija. Sramota.

Istovremeno, kada je otkriven spomenik Aljbinu Kurtiju u Podujevu, 14. februara, on nije pitao da li se to dešava u nekoj drugoj demokratiji – da se otkrije statua osobe koja je živa i još na funkciji! To nije bio znak diktature ili jednostavnog nedostatka elementarne pristojnosti? Ne. Zato što su to uradili ljudi koje Mihael Rot podržava.

This is what it looks like when bias blinds you. @MiRo_SPD used to be one of those politicians who would double, or even triple, check information before publishing (or sharing) it. Then his bias towards Serbia and @avucic became so strong and evident that he started believing in… https://t.co/4DTyQCps1S

— Ana Brnabic (@anabrnabic) February 18, 2024

Zaključak: takva očigledna pristrasnost ne samo da vas zaslepljuje, već vas diskredituje," napisala je Brnabić u objavi na platfori "X".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"ŠKOLSKI PRIMER LAŽNIH VESTI" Brnabić odgovorila zvaničniku Bundestaga koji tvrdi da "Srbija sve više liči na autoritarni režim": Rotova očigledna pristrasnost ga zaslepljuje i diskredituje

Izvor: Blic, 18.Feb.2024

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas povodom optužbi i kritika predsednika Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaela Rota na račun Srbije, da je nemački političar zaslepljen pristrasnošću, koja ga istovremeno, kako je dodala, diskredituje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.