Azerbejdžan i Belorusija protiv nezavisnosti Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azerbejdžan i Belorusija protiv nezavisnosti Kosmeta

Azerbejdžan i Belorusija ocenili su u četvrtak pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) da jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije predstavlja kršenje rezolucije 1.244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i teritorijalne celovitosti i suvereniteta Srbije, što je suprotno međunarodnom pravu, javio je Itar-Tas.

U izveštaju sa usmene rasprave o zahtevu za ocenom legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti pred Međunarodnim sudom pravde, ruska državna novinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << agencija navela je da je predstavnik delegacije Austrije Helmut Tihi rekao da zvanični beč priznaje da je jednostrano proglašenje nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom.

’’U međunarodnom pravu ne postoje pravila koja zabranjuje deklaraciju o nezavisnosti ili ootcepljenju“, rekao je austrijski pravnik, dodajući da su ’’deklaraciju usvojili izabrani predstavnici, koji su izrazili volju naroda Kosova, a međunarodno pravo to ne zabranjuje“.

Agencija podseća da će usmena rasprava trajati do 11. decembra i da će u petak svoje argumente izneti Bolivija, Brazil, Bugarska i Burundi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.