Azerbejdžan finansira gradnju crkve

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azerbejdžan finansira gradnju crkve

Beograd -- Vlada Azerbejdžana finansiraće završetak izgradnje pravoslavne crkve u Petrovaradinu i renoviranje Bajrakli džamije u Beogradu.

Tu informaciju potvrdio je ambasador te zemlje u Srbiji Eldar Hasanov, objavio je Tanjug, a prenosi "Kurir".

Ambasador Azerbejdžana je u intervjuu Tanjugu kazao kako će uskoro početi radovi na završetku izgradnje Crkve Svete Petke u Petrovaradinu.

"Želimo da ova dva projekta budu istovremeno otvorena na konferenciji međukulturnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dijaloga Srbije i Azerbejdžana, koju će ove dve zemlje organizovati", najavio je Hasanov.

Ambasador naftom bogate kavkaske države kazao je da je postojala ideja da se za izbeglice izgradi crkva u Novom Sadu, ali da, iako je njena gradnja počela, zbog finansijske krize taj projekat nije dovršen.

"To je rezultat dobrih odnosa predsednika dve zemlje", dodao je Hasanov.

Postoji interes i za Koridor

Vlasti Azerbejdžana u Srbiji su već finansirale rekonstrukciju parka Tašmajdan, u kojem su postavljene statue predsednika Azerbejdžana Hajdara Alijeva (1923-2003) i srpskog pisca Milorada Pavića (1929-2009).

Osim toga, najavljeno je da je Azerbejdžan zainteresovan i za izgradnju Koridora 10 i luka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.