Austrijsko selo Fucking više se neće tako zvati

Izvor: Megafon.co, 27.Nov.2020, 13:35

Austrijsko selo Fucking više se neće tako zvati

Selo koje se neizostavno nalazi na svakoj listi najsmešnijih ili najeksplicitnijih naziva – Fucking, ovako se zove više od 1.000 godina. Ali, promeniće ime od 1. januara, piše Dojče Vele. Stanovnici su godinama pokušavali, a sada i uspeli u toj nameri. Od 1. januara 2021. godine ovo selo će se zvati Fugging. Meštani sela na granici sa Nemačkom kažu da je ovaj novi naziv svakako više u skladu sa lokalnim izgovorom.
Ime sela Fucking stvaralo je velike probleme stanovnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << jer su im često krali znakove sa nazivom. Mada, sa druge strane, koristili su ga i za aktivizam. Ne zna se da li će i obližnja mesta Oberfucking i Unterfucking menjati imena.
Pogledajte i priču norveške radiotelevizijske kompanije NRK o ovom selu.
Nazivi sela u Srbiji I Srbija može da se takmiči sa neobičnim, pa čak i eksplicitnm imenima naselja i sela. Među njima je svakako Kurvingrad, ali i Pretrkovac, Gornje i Donje Brijanje, Poganovo, Prćilovica
Znate li vi za neko selo u Srbiji neobičnog naziva? Pišite nam!

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.