Izvor: Radio 021, 27.Nov.2020, 18:46

Selo Fuking će biti preimenovano u Fuging zbog ismevanja

Meštani austrijskog sela Fuking (Fucking) odlučili su da preimenuju svoje mesto u Fuging (Fugging) u nadi da naziv sela neće više biti predmet ismevanja, saopštile su lokalne vlasti.

"Opštinsko veće odlučilo je da Fuking preimenuje u Fuging od 1. januara 2021. godine", rekla je Andrea Holcner (Holzner) gradonačelnica Tarsdorfa u čijem je sastavu budući Fuging.

To mesto sa oko 100 meštana oko 350 kilometara zapadno od Beča godinama je predmet ismevanja. Razni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << šaljivci dolazili su da se slikaju pored table na ulazu u selo Fuking čiji naziv na engleskom jeziku ima nepristojno značenje.

Kasnije su te fotografije uz razne komentare završavale na društvenim mrežama.

U prošlosti nije postojala većina za promenu imena, samo su za tu promenu bili meštane koji žive u blizini table na ulazu u to mesto.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.