Astrazeneka: Isporuke za EU niže nego što je predviđeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021, 20:25

Astrazeneka: Isporuke za EU niže nego što je predviđeno

Kompanija AstraZeneka saopštila je danas da će početne isporuke vakcine protiv korona virusa za zemlje Evropske unije, a koju razvija sa Oksfordskim univerzitetom, biti niže nego što je predviđeno zbog zastoja u proizvodnji.

"Početne količine biće manje nego što je prvobitno predviđeno zbog smanjenih prinosa na mestu proizvodnje u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << našeg evropskog lanca snadbevanja", poručio je portparol kompanije u pisanom saopštenju, odbijajući da pruži detalje.

On je dodao da će kompanija snabdeti države EU desetinama miliona doza u februaru i martu, kako bude nastavljala da povećava obim proizvodnje.

Prethodno je nemački Bild objavio, pozivajući se na izvore iz kompanije, da je Astrazeneka obavestila Evropsku komisiju da u početku neće moći da isporuči dogovorene količine vakcine protiv korona virusa, nakon što dobije odobrenje za upotrebu u bloku, koje se očekuje krajem januara.

Austrijski sajt OE24 takođe je izvestio da postoji mogućnost kašnjenja isporuke, navodeći da je Astrazeneka prenela u četvrtak koordinatorima za vakcinaciju u EU da će planirane isporuke biti značajno niže od onoga što je bio cilj u prvom kvartalu.

Ne navodeći izvore, OE24 preneo je da je austrijski koordinator Martin Auer rekao regionalnim vlastima u zemlji da su količine za prvi kvartal smanjene na 500.000 do 600.000 doza sa ranije planiranih dva miliona.

Vakcina koju razvijaju AstraZeneka i Oksfordski univerzitet trebalo bi da dobije dozvolu za upotrebu u EU do kraja ovog meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU NEMA SREĆE SA VAKCINAMA: Veliki proizvođač smanjuje isporuke za 60 odsto

Izvor: Kurir, 22.Jan.2021

Kompanija AstraZeneka obavestila je danas zvaničnike Evrpske unije da će smanjiti isporuke njene vakcine protiv korona virusa tom bloku za 60 odsto na 31 milion doza u prvom kvartalu godine zbog problema u proizvodnji, saopštio je neimenovani visoko pozicionirani zvaničnik, koji je učestvovao u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.