Izvor: Politika, 10.Mar.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal veruje u čudo u Minhenu

Danas u revanšu osmine finala Lige šampiona Bavarci dočekuju engleski tim sa prednošću od 2:0, dok Atletiko ima minimalno vođstvo protiv Milana (1:0).

Fudbaleri Bajerna i Atletika pobedili su svoje protivnike u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona, a večeras će imati priliku da na domaćem terenu obezbede plasman u narednu rundu.

Arsenal će imati težak zadatak posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poraza na domaćem terenu od 2:0 golovima Tonija Krosa i Tomasa Milera. Bavarci igraju sjajno i ove sezone su doživeli samo jedan poraz u svim takmičenjima – protiv Mančester sitija (3:2). Od tada su vezali čak 15 pobeda u isto toliko utakmica. I pored velike prednosti Nemci najavljuju da neće biti opuštanja dok se ne obezbedi plasman u četvrtfinale.

– Ako dozvolimo Arsenalu da ima loptu u nogama, biće dosta problema. Londonski klub ima kvalitetne igrače, tehnički izuzetno potkovane. Tu su Kazorla, Ozil, Rosicki, Arteta i mnogi drugi. Moramo da budemo agresivni, najbolji smo kada stalno razmišljamo kako da napadnemo. Dobro poznajem Arsenal, dva puta sam se sastajao sa njima dok sam radio u Barseloni. Lopta mora da bude naša, to je put ka četvrtfinalu – izjavio je trener nemačke ekipe Đozep Gvardiola.

Arsenal igra sa dosta oscilacija. U poslednjih devet utakmica zabeležili su četiri pobede, dva remija i tri poraza. Javnost na Ostrvu kao glavnog krivca za loše rezultate vidi u Mesutu Ozilu koji je briljirao na početku sezone, a u poslednje vreme je u lošoj formi. Arsena Vengera može da raduje da je Ozil za vikend postigao gol posle tri meseca.

– Možemo do pobede. Prošle sezone u Minhenu smo slavili sa 2:0 kada su nas otpisali. U fudbalu je sve moguće, mi smo vrhunska ekipa, a Bajern zna da nije završio posao – izjavio je fudbaler engleskog kluba Aleks Okslejd Čemberlen.

Oba tima su napravila dobru uvertiru za ovaj meč. Klub iz Londona je pobedio Everton sa 4:1 u FA kupu, dok je tim iz Minhena deklasirao Volfzburg sa 6:1 u domaćem šampionatu. Ova dva tima su se sastala i prošle godine u osmini finala. Tada je Bajern slavio sa 3:1 u Engleskoj, ali je na „Alijanc areni” izgubio sa 2:0 i do poslednjeg trenutka strepeo za prolaz dalje.

Atletiko će posle pobede u Italiji od 1:0 golom Dijega Koste dočekati sedmostrukog prvaka Evrope, Milan. Španska ekipa je posle odličnog početka sezone upala u krizu. U poslednjih osam utakmica zabeležila je čak četiri poraza i jedan remi u svim takmičenjima. I pored toga je favorit protiv italijanskog kluba koji igra jednu od najgorih sezona u istoriji kluba.

– Trebalo je da pobedimo sa 2:0 u Milanu, ali zaista nismo imali sreće. Naravno, idemo u Madrid bez straha. Atletiko je jaka ekipa, a Liga šampiona je takmičenje drugačije od ostalih. U prvom meču pokazali smo da možemo da dominiramo na terenu, ne vidim zašto ne bi bilo tako i u revanšu - rekao je fudbaler Milana Adel Tarabt.

Milan je u poslednjem prvenstvenom meču kao gost izgubio od Udinezea sa 1:0, dok je Atletiko slavio protiv Selte sa 2:0.

----------------------------------------------

Sutra Barselona – Mančester siti

Revanši osmine finala Lige šampiona

Bajern – Arsenal       20.45 č            (2:0)

Atletiko – Milan    20.45 č            (1:0)

Barselona – Manč. siti       sutra 20.45 č (2:0)

PSŽ – Bajer sutra 20.45 č (4:0)

Čelzi – Galatasaraj   18.3.    (1:1)

Real – Šalke 18.3.    (6:1)

Borusija – Zenit       19.3.    (4:2)

Manč. junajted – Olimpijakos         19.3.    (0:2)

K. I.

objavljeno: 11.03.2014.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.