Antikorupcijski marš u Beogradu i širom Balkana

Izvor: Studio B, 02.Nov.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antikorupcijski marš u Beogradu i širom Balkana

Antikorupcijska liga Balkan održala je skup na Trgu Republike u Beogradu pod nazivom "Međunarodni marš protiv korupcije", koji je prema saopštenju organizatora, istovremeno održan na centralnim gradskim trgovima u Zagrebu, Mariboru i Podgorici.

Desetak aktivista te lige nosilo je transparente sa pozivom građanima da prijavljuju slučajeve korupcije i da više ne prećutkuju saznanja o tom vidu kriminala, skrećući pažnju prolaznika.

Ostali aktivisti razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su sa građanima o konkretnim mogućnostima za prijavljivanje korupcionaških slučajeva

Na jednom od transparenata aktivisti lige su ispisali svoje ciljeve - "da ukradeni novac i imovina od devedesetih do danas budu vraćeni građanima", "da lopovi odgovaraju pred licem pravde", "da sprečimo političke partije i tajkune da nas i dalje pljačkaju".

Antikorupcijska liga Balkan je pozvala sve građane Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije da joj se pridruže u borbi protiv korupcije i prijavljuju korupcionaške afere.

Organizatori su naveli da je današnji "marš" samo pocetak otvaranja zajednickog balkanskog antikorupcijskog fronta kojim se aktivisti sa Balkana pridružuju aktivistima u svetu, koji, takođe, danas organizuju antikorupcijske skupove.

 

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Svim poslanicima da se utvrdi porijeklo imovine

Izvor: Capital.ba, 02.Nov.2013

PODGORICA, Antikorupcioni marš održan je večeras istovremeno u Beogradu, Podgorici i Mariboru. Oko 60 građana učestvovalo je u „maršu protiv korupcije“ na ulicama Podgorice, sa koga je zatražena smjena „lopovskog ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.