Ankete: Sargsjan pobeđuje na predsedničkim izborima u Jermeniji

Izvor: Blic, 18.Feb.2013, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankete: Sargsjan pobeđuje na predsedničkim izborima u Jermeniji

Aktuelni predsednik Jermenije Serž Sargsjan pobeđuje na današnjim izborima za novog šefa države, pokazuju rezultati anketa sa 154 biračkih mesta, koju su sproveli TV kompanija "Armnjuz", Jermenske asocijacije sociologa i litvanske kompanije "Baltios tirimai", koja je članica "Galupa".

Prema anketama sprovedenim na biračkim mestima na teritoriji cele Jermenije, 59-godišnji Sargsjan osvojio je 58 odsto glasova birača i zadržaće predsedničku funkciju i tokom narednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << petogodišnjeg mandata.

Na taj način, navodi agencija, Sargsjan je prebacio granicu od polovine plus jedan glas, potrebnu za pobedu u prvom krugu.

Ruska agencija dodaje da rezultati njegovih protivkandidata ne daju nikakvu nadu da bi oni mogli da osvoje pobedu.

Na drugom mestu po broju glasova je prvi ministar inostranih poslova nezavisne Jermenije rođen u SAD, Rafi Ovanesjan (54). Prema anketama, on je osvojio 32 odsto glasova birača, dok drugih pet kandidata neće premašiti ni deset odsto.

Ankete su sprovedene ispitivanjem 19.130 birača, a potvrđene su prognoze tamošnjih analitičara da će Sargsjan već u prvom krugu osvojiti pobedu.

Svoje kandidate nisu istakle tri parlamentarne partije, čime su indirektno potvrdile da njihova borba za najvišu funkciju ne bi imala perspektivu.

Večeras će biti poznati i prvi preliminarni rezultati, koje će sa biračkih mesta stizati u Centralnu izbornu komisiju, a do sutra uveče CIK planira da saopšti najpotpunije preliminarne rezultate.

Povezane vesti: Ipak drugi krug predsedničkih izbora na Kipru Česi danas biraju novog predsednika Izbori u SAD: Obama očekuje pobedu Meksiko: Više od polovine glasova biće ponovo brojani Manja izlaznost u drugom krugu predsedničkih izbora u Egiptu
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Litvanija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.