Amfilohije: Krivična prijava zbog koncerta nekultura najgore vrste

Izvor: Beta, 16.Avg.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Krivična prijava zbog koncerta nekultura najgore vrste

Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je najavljena krivična prijava ministra kulture Crne Gore, Aleksandra Bogdanovića, zbog koncerta održanog u Herceg Novom, "svedočanstvo nerazumlja" i to, kako je dodao, nije kultura, nego njeno poricanje i "nekultura najgore vrste"."To nije prvi put od njega i to je znak njegove neobrazovanosti, što je i dokaz njegov predlog da ikonu Bogorodice Filermose strpa u onu pećinu. Sve to pokazuje da je on zalutao u kulturu i postavlja se pitanje ko je takvog čoveka i postavio na to mesto", rekao je mitropolit za hercegnovsku televiziju "Novi".Na manifestaciji "Trg od ćirilice" u Herceg Novom, tokom koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" Georgiev je pevao "Tamo daleko" i "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".Povodom zastave na koncertu održanom u okviru humanitarne manifestacije, koja je ministru Bogdanoviću takođe sporna, mitropolit Amfilohije kaže da je to crkvena zastava, a trobojka je, kaže, i zastava kralja Nikole Petrovića."Poricati trobojku, a predstavljati se za ministra Crne Gore, ne spada u normalne stvari. Pesmu 'Tamo daleko' peva sva Evropa. Biti protiv te pesme u Crnoj Gori, i to u ime Crne Gore, postavlja pitanje koja je to Crna Gora. To nije moja i Crna Gora Petrovića. To nije Crna ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMFILOHIJE OČITAO BUKVICU CRNOGORSKOM MINISTRU KULTURE: Bogdanović je zalutao u kulturu, a tužba zbog koncerta Za naše Kosovo i Metohiju je SVEDOČANSTVO NERAZUMLJA I NEKULTURA NAJGORE VRSTE! Ko je takvog čoveka postavio na to mesto (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Avg.2019

PODGORICA - Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je najavljena krivična prijava ministra kulture Crne Gore, Aleksandra Bogdanovića, zbog koncerta održanog u Herceg Novom, "svedočanstvo nerazumlja". On je dodao da to nije kultura, nego njeno poricanje i "nekultura najgore vrste".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.