Albanci pucali na Srbe prilikom krađe šume

Izvor: Kurir, 10.Sep.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci pucali na Srbe prilikom krađe šume

Milovan Ostojić je čuo da mu neko seče drva u šumi, pošao u šumu, a tamo je zatekao grupu Albanaca koji su sekli drva, nakon verbalne prepirke sa njima, jedan od šumokradica se udaljio od i ispalio hitac iz vatrenog oružja

OSOJANE - Predsednik opštine Istok Dragoljub Repanović izjavio je da je grupa kosovskih Albanaca upotrebila oružje prilikom pokušaja krađe drva u šumi čiji je vlasnik Milovan Ostojić iz Osojana, ali niko nije povređen.

Repanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je rekao da je u nedelju uveče, oko 21.15 sati, Milovan Ostojić je čuo da mu neko seče drva u šumi, pošao u šumu, a tamo je zatekao grupu Albanaca koji su sekli drva.

Nakon verbalne prepirke sa njima, jedan od šumokradica se udaljio od Ostojića i ispalio hitac iz vatrenog oružja, rekao je Repanović i dodao da povređenih na sreću nije bilo, a da je slučaj prijavljen policiji.

Ovo je u poslednja 24 sata drugi sličan incident na Kosovu i Metohiji, nakon što su juče nepoznati napadači u regionu Gnjilana pucali na šestoricu Srba koji su u sopstvenoj šumi sekli drva.

Krađa šuma u ovom delu Metohije je učestala minulih godina, a šumokradice se ne ustežu od upotrebe vatrenog oružja kako bi stigli do drva koja su vlasništvo kosovskih Srba.

U ova dva poslednja incidenta nije bilo povređenih, osim što je pričinjena manja materijana šteta na traktoru Srba iz Pasjana, koji je pogođen hicem iz vatrenog oružja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.