Kamenicom na monaha u Zočištu kod Orahovca

Izvor: Blic, 15.Maj.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenicom na monaha u Zočištu kod Orahovca

Grupa albanskih mladića večeras je provocirala i gađala kamenicom monaha Dionisija koji se nalazio na imanju manastira Svetih vrača Kozme i Damjana u Zočištu kod Orahovca, javio je mitrovički Radio "Kontakt plus".

"Grupa od pet-šest albanskih mladića, prolazeći putem pored manastira, dobacivala je monahu Dionisiju, koji je u tom trenutku obilazio manastirsku ekonomiju, a zatim ga gađali ovećom kamenicom, koja ga je na sreću, promašila", naveo je radio.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << href="http://www.vesti.rs/Incident/" class="contenturl">Incident se dogodio oko 19 sati, a vrhunac provokacije je bio kada je grupa albanskih mladića skinula pantalone jednom detetu, koje je bilo s njima, i uz povike upućene na albanskom jeziku golišavo dete okrenula prema monahu Dionisiju, preneo je radio.

Bratija manastira je ovaj napad, ubrzo potom, prijavila kosovskoj policiji, čija je patrola došla nakon tridesetak minuta i sačinila izveštaj u kome je konstantovala da se radi o samo jednoj bačenoj kamenici.

Monasi su, kako je preneo "Kontakt plus", od strane policajaca ispitivani o izgledu albanskih mladića, na osnovu kojih bi pokušali da ih indentifikuju.

Kako je javio Radio "Kontakt plus" incident se dogodio samo tri sata po završetku posete manastiru komandanta nemačkog vojnog kontigenta Kfora Bernda Holtusena.

Povezane vesti: Kosovska policija umesto Kfora obezbeđuje manastir Devič Odbor SPC za KiM: Neophodna tešnja saradnja države i Crkve

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kamenicom na monaha u Zočištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2012

ORAHOVAC -..Grupa albanskih mladića večeras je provocirala i gađala kamenicom monaha Dionisija koji se nalazio na imanju manastira Svetih vrača Kozme i Damjana u Zočištu kod Orahovca, javio je mitrovički Radio "Kontakt plus"..."Grupa od pet-šest albanskih mladića, prolazeći putem pored manastira,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Monaha gađali kamenjem na Kosovu

Izvor: Mondo, 16.Maj.2012, 00:16

Grupa albanskih mladića večeras je provocirala i gađala kamenicom monaha Dionisija koji se nalazio na imanju manastira Svetih vrača Kozme i Damjana u Zočištu kod Orahovca, javio je mitrovički Radio "Kontakt plus".

Nastavak na Mondo...

Kosovo: Kamenicom na monaha

Izvor: B92, 16.Maj.2012

Orahovac -- Na Kosovu novi incident. Grupa albanskih mladića provocirala je i gađala kamenicom monaha Dionisija, koji je bio na imanju manastira Svetih vrača u Zočištu...Kako javlja mitrovički Radio "Kontakt plus", o ovom incidentu obaveštena je kosovska policija, koja je sačinila izveštaj...Incident...

Nastavak na B92...

Kosovo: Kamenicama na monaha

Izvor: Akter, 16.Maj.2012

Grupa albanskih mladića gađala je kamenicom i provocirala je monaha Dionisija koji se nalazio na imanju manastira Svetih vrača u Zočištu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.