Ako štrajkujete, postaćete tehnološki višak?

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako štrajkujete, postaćete tehnološki višak?

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da podaci koje saopštavaju predstavnici vlasti o višku prosvetara imaju za cilj zaustavljanje štrajka, najavljenog za početak školske godine.

Predsednica Odbora DS za obrazovanje Marina Nikolić upozorila je da se "ovi podaci iznose uoči 1. septembra samo kako bi se sprečilo održavanje najavljenog štrajka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prosvetnih radnika".

Ona je u saopštenju navela da se to radi "uz prikrivenu pretnju da zbog manjka dece svako može postati tehnološki višak".

Nikolić je navela i da je "manipulacija strahom najefikasnija kada se prikrivaju informacije", istakavši da to radi aktuelna vlast.

"Ni ministar Šarčević, ni premijerka Brnabić, ali ni njihovi prethodnici nisu saopštili informaciju o broju i strukturi zaposlenih u obrazovanju i nauci", izjavila je ona.

Prema njenim rečima, ukoliko bi se znala struktura i tačan broj nastavnika, oni bi mogli da se rasporede teritorijalno. Kritikovala je i uputstvo koje je ministarstvo prosledilo školama, gde preporučuje broj odeljenja sa po trideset učenika.

"Prema stručnim analizama taj broj bi trebalo smanjiti na maksimalno 25 đaka, pa i manje, u cilju boljeg sticanja znanja", rekla je ona, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.