Ako blokada Filozofskog potraje - prekid godine!

Izvor: Mondo, 26.Nov.2014, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako blokada Filozofskog potraje - prekid godine!

Ukoliko protest na Filozofskom fakultetu u Beogradu potraje školska godina će biti prekinuta, poručio ministar prosvete, nauke i tehmnološkog razvohja Srđan Verbić.

Foto: MONDO, Jelena Stokić

Kaže da se traže sve mogućnosti da se štrajk prekine.

"Ako potraje štrajk, školska godina će biti prekinuta" , poručio je ministar novinarima u pauzi skupa Dostignuća mladih u Srbiji.

"Mislim da je Filozofski fakultet uradio dosta toga, možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne pravovremeno, možda su neke stvari mogle da budu urađene ranije po pitanju zahteva onih koji blokiraju fakultet" , rekao je ministar i dodao da ne želi da razmišlja o tome šta bi sve moglo da se desi, ako država počne akciju koja bi se ticala statusa fakulteta.

Savet Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu apelovao je juče

na studente koji 45 dana blokiraju fakultet, da do četvrtka, 27. novembra, okončaju blokadu.

"Savet fakulteta izražava spremnost da se tek nakon okončanja blokade nastave razgovori s legitimnim predstavnicima studenata o preostalom delimično rešenom zahtevu, vodeći računa o poštovanju zakonskih i statutarnih odredbi", saopštio je Savet.

Studentima su ispunjeni zahtevi da oni koji su upisani 2006. godine, mogu da nastave studije, iako im je status studenta istekao, da se ne naplaćuju dve ispitne prijave i da peta godina studija bude budžetska, ali nije ispunjen zahtev da mogu besplatno da prijave

više od 60 ESPB bodova.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.