Ako Pućdemon ode u Dansku tužilac će tražiti hapšenje

Izvor: B92, 21.Jan.2018, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako Pućdemon ode u Dansku tužilac će tražiti hapšenje

Madrid -- Španski tužilac zatražiće da se izda nova međunarodna poternica za katalonskim liderom Karlesom Pućdemonom, ako sutra ode u Dansku kao što je najavio.

Ako se separatistički lider koj je trenutno u Belgiji pojavi u Danskoj, "tužilac će odmah postupiti kako bi zatražio od istražnog sudije Vrhovnog suda da aktivira evropski nalog za hapšenje (...) kako bi od sudskih vlasti Danske zatražio da uhapse optuženog", saopštilo je danas tužilaštvo.

Smenjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << katalonski lider Karles Pućdemon, koji se sklonio u Brisel da ga španske vlasti ne bi uhapsile zbog pokušaja otcepljenja Katalonije najavio je da putuje u Dansku zbog učešća u univerzitetskoj debati na temu "Katalonija i Evropa na raskrsnici za demokratiju".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.