Agrokoru odobrena kupovina Merkatora uz uslov

Izvor: Blic, 26.Dec.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokoru odobrena kupovina Merkatora uz uslov

Savet Komisije za zaštitu konkurencije doneo je rešenje kojim je uslovno odobrio društvu Agrokor d.d. iz Republike Hrvatske kupovinu slovenačkog društva "Poslovni sistem Mercator" d.d, saznaje Tanjug u Komisiji.

Komisija je zaključila da se koncentracija ne može odobriti bez primene odgovarajućih strukturnih mera koje podrazumevaju da Agrokor ustupi-proda svoje maloprodajno poslovanje nekom od konkurenata u toj oblasti aktivnosti.

Ovaj uslov se odnosi na 21 prodajni objekat (alternativno 22), u 15 gradova, odnosno opština Srbije, ukupne neto prodajne kvadrature od oko 20 hiljada kvadratnih metara.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Merkator

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Od 180 prodavnica Idee, Agrokor treba da proda 21?

Izvor: Blic, 26.Dec.2013

Trgovinski lanac Idea u Srbiji, prema sajtu te firme ima 180 objekata, a kojih 21 je na prodaju, što je uslov da hrvatski "Agrokor" sa kupovinom slovenačkog "Merkatora" ostane na tržištu Srbije ostaće nepoznato dok ne prodju Božićni praznici u Hrvatskoj...Savet Komisije za zaštitu konkurencije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.