Advokat: Hosni Mubarak uskoro na slobodi

Izvor: Blic, 19.Avg.2013, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Hosni Mubarak uskoro na slobodi

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak, svrgnut sa vlasti 2011. godine, biće pušten iz zatvora u narednih 48 sati pošto je oslobodjen optužbi za korupciju, izjavio je danas Rojtersu njegov advokat Farid El-Dib.

Advokat je to rekao nakon što su sudske vlasti naložile puštanje Mubaraka na slobodu po osnovi jedne od dve preostale optužnice protiv njega za korupciju.

Jedina zakonska osnova za zadržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mubaraka u pritvoru bi mogla da bude još jedna optužnica za korupciju, rekao je El-Dib i dodao da će taj slučaj biti okončan krajem nedelje.

- Sada nam je samo preostala jednostavna administrativna procedura, koja ne bi trebalo da traje više od 48 sati. Mubarak bi trebalo da se nadje na slobodi do kraja nedelje - najavio je advokat.

Mubaraku (85) i dalje predstoji ponovljeno sudjenje za saučesništvo u ubistvu demonstranata tokom protesta u Egiptu 2011. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat, Mubarak uskoro na slobodi?

Izvor: RTS, 19.Avg.2013

Advokat bivšeg predsednika Egipta Hosnija Mubaraka tvrdi da će on biti pušten na slobodu u roku od 48 sati. U Egiptu novi sukobi, u zasedi ubijeno 25 policajaca...U Egiptu rastu tenzije. Advokat bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka tvrdi da će on biti pušten na slobodu u roku od 48 sati, jer su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.