AMSS: Potpisan Sporazum o normalizaciji odnosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Potpisan Sporazum o normalizaciji odnosa

Predstavnici Auto-moto saveza Srbije ( AMSS) i Vlade Srbije potpisali su danas sprazum o normalizaciji odnosa u okviru te kuće, što će omogućiti neometano funkcionisanje tog saveza, koji se svrstava među četiri prva u Evropi, izjavio je danas Tanjugu novi predsednik AMSS Mirko Butulija.

On je objasnio da to znači da će radnicima koji to žele biti omogućen povratak na radna mesta i povezivanje radnog staža, a za one koji to ne žele ostavljena je mogućnost dobijanja otpremnina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sporazum sa vladom reguliše sve aspekte normalizacije odnosa u  AMSS i u interesu je svih zaposlenih, kazao je Butulija.

Izrazivši zahvalnost predstavnicima Vlade Srbije na pomoći u rešavanju problema koji su u proteklom periodu bili aktualni u  AMSS-u, Butulija je rekao da je reč o sistemu od posebnog društvenog značaja i da bilo čije nezadovoljstvo ili lični interesi ne smeju nikada više da ugroze njegovo funkcionisanje.

"Zaposleni moraju imati na umu da je naš zadatak da uvek budemo na usluzi svim vozačima u Srbiji, kao i strancima koji posećuju našu zemlju u tranzitu", rekao je on i dodao da  AMSS po svim relevantnim parametrima spada u prva četiri društva u Evropi.

"To nas, dodao je, obavezuje da budemo još bolji i podignemo kvalitet usluga", dodao je Butulija..

Deo radnika  AMSS-a štrajkovao je u proteklih nekoliko meseci tražeći smenu generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića koji je u nedelju podneo ostavku, a umesto njega je izabran Butulija.

Advokat Nebojša Anđelković rekao je da je na ovaj način stavljena tačka na protekli period koji je bio turbulentan za  AMSS i da od danas ta institucija počinje da funkcioniše normalno budući da, kako je kazao, predstavlja jedno od najozbiljnijih udruženja u oblasti motociklizma i automobilizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovor menadžmenta i dela radnika AMSS-a

Izvor: RTS, 25.Jul.2014

Menadžment Auto-moto saveza Srbije i jedan deo radnika potpisali su danas sporazum o punoj normalizaciji odnosa u AMSS-u, a svim radnicima, koji to budu želeli, biće omogućen povratak na posao i povezan radni staž, a ostalima će biti isplaćene ugovorene otpremnine...Kako je saopšteno iz AMSS-a,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.