ZVEZDIN REVANŠ „KLONFERIMA“, TESNA POBEDA PARTIZANA

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDIN REVANŠ „KLONFERIMA“, TESNA POBEDA PARTIZANA

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde i Partizana upisali su pobede u desetom kolu Superlige Srbije nakon što su savladali OKK Beograd i Radnički iz Kragujevca.

Zvezda je na svom parketu pobedila OKK sa 90:70 (27:18, 21:16, 27:9, 20:22) čime se revanširala „klonferima" za nedavni poraz i stgila do pete pobede u sezoni.

Ekipu Saše Nikitovića do trijumfa su vodili Nedović sa 20 poena, kao i Nikolić i Lešić koji su ubacili po 17 poena i dodali po 12, odnosno 14 skokova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Boris Bakić je ubacio 16 poena, dok je Subotić postigao 14 uz šuta za tri poena 5/4.

U ekipi OKK Beograda najefikasniji je bio Živković sa 19 poena, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izbegne sedmi poraz u prvenstvu.

"Ostvarili smo bitnu pobedu posle dva poraza. Nismo želeli da dozvolimo protivniku da uđe u svoj ritam i u tome smo uspeli.Da smo pobedili OKK u prvom delu sezone sami bismo krojili svoju sudbinu, ovako moraju neki drugi rezultati da se poklope", rekao je trener crveno belih Saša Nikitović povodom šansi svog tima da se dočepa plej-ofa.

Poslastica kola u vidu susreta Radničkog i Partizana opravdala je epitet derbija, a crno beli su u vrlo interesantnoj utakmici slavili u dvorani „Jezero" sa 76:74 (24:13, 27:24, 14:22, 15:11).

Činilo se da će posle vođstva od 11 razlike posle prvih deset minuta Partizan lako prelomiti meč, ali je serija domaćina od 11:3 u drugoj deonici dovela Radnički na samo tri poena zaostatka. Ekipa Miroslava Nikolića ipak nije uspela da preokrene, a Gist i Milosavljević potrudli su se da Partizan na odmor ponese 14 poena viška – 51:37.

Gosti su vodili i sa 15 razlike tokom treće deonice, ali su se igrači Radničkog munjevito vratili u meč i u poslednjoj deonici stigli na samo pola koša zaostatka (70:69).

U penal završnici bolje se snašao Partizan koji je u finišu poveo sa 76:72, a Radnički je do kraja uspeo da smanji, da bi u poslednjem napadu Nenad Šulović napravio korake čime je propala mogućnost da Kragujevčani stignu makar do produžetka.

Najbolji u ekipi Radničkog bio je Šulović sa 22 poena, dok je u ekipi Partizana najefikasniji bio Džejms Gist koji je ubacio 16 poena.

„Prvo poluvreme smo jako dobro odigrali. Počeli smo utakmicu u ritmu koji je bio potreban, uz dobar procenat šuta za tri poena kontrolisali smo jako dobro odbranu. U drugom poluvremenu nas je iz ritma izbacila prvo tehnička greška našeg igrača, jer su oni imali i dva bacanja i loptu sa strane, a potomi treća lična greška drugog centra. Prevagu su doneli dobra odbrana i odličan skok. Posebno se zahvaljujem našim navijačima koji su došli u velikom broju, što iz Kragujevca, okolnih mesta, pa i iz samog Beograda", rekao je trener Partizana Vlade Jovanović.

Superliga Srbije, 10. kolo

Crvena zvezda – OKK Beograd 90:70

Radnički – Partizan 74:76

FMP - Mega Vizura 96:71

Sreda

Metalac – Hemofarm

Tabela: Partizan 8/1, Hemofarm 7/2, Radnički 6/4, Crvena zvezda 5/5, FMP 4/6, OKK Beograd 3/7, Metalac 3/5, Mega 2/8
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac,   Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.