VEČITI DERBI Donald: Dobićemo vas! Abubakar: Nebitni ste!

Izvor: Kurir, 11.Sep.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEČITI DERBI Donald: Dobićemo vas! Abubakar: Nebitni ste!

Zvezdin Holanđanin i Kamerunac iz Partizana ubeđeni da će sutra na Marakani nastaviti trend da pobednika u derbiju odlučuju inostrani igrači

Stranci bi trebalo da daju pečat 149. večitom derbiju (subota 18.00, Marakana).

Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald debitovaće u meču protiv Partizana, dok će napadač crno-belih Abubakar Umaru upisati svoju treću veliku utakmicu, ali prvu u crno-belom dresu. Naime, Kamerunac je prethodne dve utakmice odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za Crvenu zvezdu u sezoni 2008/2009.

Holanđanin je došao kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu, i snagom i lucidnošću pleni na sredini terena u paru s Markom Grujićem.

- U ovaj meč moramo ući kao i u bilo koji drugi, u suprotnom biće previše stresa i tenzije. Partizan ima dobru ekipu, ali mislim da smo mi bolji. Igrao sam protiv njih s Mordovijom. Najveća bitka će se voditi na sredini terena i ko je dobije dobiće i derbi. Neće tu biti borbe jedan na jedan, već je važan kolektiv. Koncentracija je najvažnija - kaže Donald, a o Baboviću i Brašancu dodaje:

- Igrače Partizana znam po brojevima i znam da su kvalitetni. Moj zadatak biće da dobijem borbu sa obojicom.

Kamerunac Abubakar Umaru je posebna priča. Za Crvenu zvezdu protiv Partizana odigrao je dva derbija. Jednom je bilo nerešeno 1:1, a u drugom su slavili crno-beli sa 2:0.

- Ne bojimo ih se! Igrao sam za Zvezdu u tandemu s Kleom i bilo je nerešeno. Sad bih voleo da pobedim. Mi smo u mečevima za ulazak u Ligu šampiona dokazali da svakoga možemo da pobedimo - poručio je Umaru.

Provokacija

SLAVIĆU GOL PRED DELIJAMA

Abubakar Umaru ne krije da sa Crvenom zvezdom ima nerašćišćene račune iz vremena kada ga je Vladimir Petrović Pižon najurio iz kluba.

- Znam koliko je Grobarima važan gol u derbiju i obećavam da ću ga proslaviti ukoliko ga postignem na Marakani. Pre nekoliko nedelja nisam se radovao golu u Novom Sadu protiv Vojvodine, ali ovo je sad druga situacija - poručio je Kamerunac.

Šaljivdžija

U BARSU NA ZIMU

Ajaksovo dete Mičel Donald želi da ostane u Zvezdi i na proleće, kad će crveno-beli aktivirati klauzulu i za 200.000 evra ga otkupiti od ruske Mordovije.

- Svi planovi su mi vezani za Crvenu zvezdu. Ovde sam stvarno srećan. Ni u jednom klubu nisam bio ovako lepo tretiran. Ideja je da ostanem u Zvezdi i potpišem novi ugovor. Jedino ako bi se pojavila ponuda Barselone, morao bih da razmislim - našalio se Donald.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.