Na pomolu još jedan večiti derbi

Izvor: TV Arena Sport, 09.Apr.2016, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu još jedan večiti derbi

Ukoliko Partizan pobedi Mladost u poslednjem kolu drugog kruga Superlige, 151. "večiti derbi" biće odigran već narednog vikenda, 16. aprila.

Da bi se Crvena zvezda i Partizan sastali u Ljutice Bogdana na startu trećeg kruga šampionata, odnosno u 31. kolu, potrebno je da završe prvi i drugi na tabeli, a crno-beli pred poslednjih 90 minuta uoči delenja bodova imaju bod više od Čukaričkog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << />
Ako bi i Partizan i Čuka pobedili, imali bi 54 odnosno 53 boda pred "podelu", a zbog pravila da se broj bodova zaokružuje na prvu veću cifru, crno-beli beogradski rivali imali bi po 27 bodova, međutim druga pozicija pripala bi aktuelnom šampionu.

Pravilo je takvo da ekipa koja je "dobila" pola boda pred treći krug ne može da bude bolje plasirana na tabeli od ekipe koja je "zaradila" svak bod. I mimo toga, Partizan ima bolji međusobni skor od Čukaričkog, u Humskoj je bilo 0:1, ali na Banovom brdu 1:2.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.