NOVI PRILIV NOVCA VEČITIMA! Zvezdi OSAM puta više nego Partizanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 12:42

NOVI PRILIV NOVCA VEČITIMA! Zvezdi OSAM puta više nego Partizanu

Srazmerno učinku igrača!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) isplatila je 209 miliona dolara klubovima čiji su igrači prošle godine učestvovali na Svetskom prvenstvu u Kataru.

U saopštenju se navodi da je FIFA isplatila 440 klubova iz 51. federacije širom sveta. Ova organizacija je isplatila dnevnicu od 10.950 dolara za 837 fudbalera, koji su nastupili na Mundijalu bez obzira na minutažu tokom SP uključujići i period tokom zvaničnih priprema pred turnir.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Najviše novca dobio je aktuelni evropski šampion Mančester siti, koji je prihodovao čak 4.596.445 dolara, a iza njega su Barselona (4.538.955 dolara) i Bajern (4.331.809 dolara).

Novac su inkasirali i srpski klubovi, Crvena zvezda je dobila 670.714 dolara, a Partizan 83.953.

Prema sporazumu, koji su ranije potpisali FIFA i Udruženje evropskih klubova, 355 miliona dolara biće raspoređeno klubovima u okviru programa za SP 2026. i 2030. godine.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aleksandra Degenek, supruga Miloša Degenek
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.