Blažič i Dženkins srušili Partizan

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blažič i Dženkins srušili Partizan

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 63:57, u derbiju 21. kola regionalne ABA lige.

Zvezda je kontrolisala veći deo derbija, imala je u dva navrata 13 poena prednosti i na kraju je ostvarila drugu pobedu protiv Partizana u sezoni.

Odlučujući je bio početak poslednje četvrtine, Zvezda je stekla 13 poena prednosti, a ekipa Duška Vujoševića do kraja nije uspela da se vrati iako je ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripretila.

Jaka Blažič nosio je Zvezdu na ovom meču sa 21 poenom (7-11), 3 skoka i 3 asistencije. Dvocifren je bio i Dženkins (11) koji je imao sjajnu rolu u poslednjoj deonici, Raško Katić ubacio je 9, a Demarkus Nelson 7 poena.

Na drugoj strani potpuno je podbacio Bogdan Bogdanović koji je imao 9 poena (4-19). Sjajan je bio Milenko Tepić sa 12 poena (5-6), Lovernj je uz 10 poena imao i 12 skokova, a najbolji u ekipi crno-belih bio je Kinzi sa 13 poena i 4 skoka. Aleksandar Pavlović ubacio je 5 poena (1-7) za 16 minuta.

Zvezda se ovim trijumfom učvrstila na čelu tabele sa skorom 17-4, dok je Partizan pretrpeo sedmi poraz u sezoni.

Tok meča:

Derbi je počeo sjajnom rolom Milenka Tepića koji je ubacio sedam od prvih devet poena crno-belih (9:5). Na drugoj strani je uzvratio Nelson koji je uz pet vezanih poena doneo prednost svom timu – 10:9.

Partizan je u prvoj četvrtini imao četiri skoka u napadu, ali Zvezda je imala raspoložene Blažiča i Nelsona pa je nakon 10 minuta vodila sa 20:15 iako je imala četiri izgubljene lopte.

Zvezda je u prvoj četvrtini u potpunosti uspela da zaustavi Pavlovića i Bogdanovića (zbirno 4 poena), a početkom druge deonice to je i materijalizovala.

Veoma dobru odbranu igrali su spoljni igrači crveno-belih na Tepiću, Pavloviću, Kinziju i Bogdanoviću, pa je Vujošević već do 15. minuta zatražio dva tajm-auta jer je njegov tim otišao u dvocifreni deficit (30:17). Međutim, brzo je stigao odgovor Partizana, Kinzi je pogodio za dva, Bogdanović je nakon toga ubacio trojku i reagovao je Dejan Radonjić tajm-autom (30:22).

Zvezda je na trenutak odbila nalet rivala trojkom Dragićevića, ali Bogdanovi, Kinzi i Gagić su ubacili još sedam poena, pa je Partizan na poluvremenu imao ‘samo’ četiri poena zaostatka (33:29).

Prvo poluvreme nije bilo previše efikasno, pa je u istom ritmu i nastavljeno. Trojkom Lovernja na startu drugog dela Partizan se potpuno vratio u igru, a u nastavku treće deonice viđena je prava rovovska borba na parketu Pionira. Crvenu zvezdu nosio je Jaka Blažič i on je bio najzaslužniji što je Zvezda vodila i nakon 30 minuta – 45:44.

Tarens Kinzi je u drugogm delu treće deonice nosio Partizan, ubacio je šest vezanih poena, igrao je i odličnu odbranu i upravo je on nadomestio očajno izdanje Bogdana Bogdanovića.

Početak poslednje četvrtine u potpunosti je pripao Zvezdi. Dženkins se napokon razigrao, Katić je radio odličan posao pod košem, pa je Zvezda u 36. minutu ponovo stigla do maksimalnih +13 (61:48).

Delovalo je da je meč odlučen, ali Zvezda je ušla u seriju grešaka i tako vratila Partizan u igru. Crno-beli su napravili seriju 9-0 i 72 sekunde pre kraja imali su četiri poena minusa (61:57). Panično je igrala Zvezda u finišu, ali ni Partizan nije znao da to na najbolji način iskoristi.

Imali su nekoliko prilika crno-beli da dodatno učine finiš dramatičnim, ali su i oni napravili nekoliko grešaka, pa je Zvezda na kraju slavila.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blažič i Dženkins srušili Partizan

Izvor: B92, 23.Feb.2014

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 63:57, u derbiju 21. kola regionalne ABA lige.

Nastavak na B92...

'Grobari' ne okreću leđa košarkašima Partizana

Izvor: Sportske.net, 24.Feb.2014, 00:05

Ni bolni poraz crno-belih od Zvezde nije prekinuo uobičajene ''časove ljubavi'' na kraju Partizanovih utakmica. 'Grobari' su i ovog puta gromoglasno pozdravili Vujoševićev tim i pružili im jasnu podršku uoči važnih mečeva u nastavku sezone, u borbi za plasman na završni turnir ABA lige.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.