ABA: Zvezda se mučila i pobedila

Izvor: B92, 28.Dec.2013, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda se mučila i pobedila

Košarkaši Crvene zvezde Telekom teže nego što se očekivalo pobedili su Široki 73:66 u 14. kolu ABA lige i 11. trijumfom učvrstili su se na čelnoj poziciji.

Igrač meča bio je Marko Simonović, koji je ubacio pet trojki iz devet pokušaja, a u jednom trenutku šutirao je 5-6. Ukupno je dao 20 poena, uz 3 skoka.

Demarkus Nelson imao je 17 poena (7-9 iz igre) i 5 asistencija, Raško Katić takođe je upisao 17 poena (3-8 iz igre, 6sk), a Ivan Radenović zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 9 poena i 6 skokova.

Crveno-beli nisu igrali na visokom nivou, činilo se da su olako shvatili meč i u završnici je to moglo da im se osveti, pošto je Široki nekoliko puta imao šut da priđe na poen ili dva zaostatka.

Ipak, gosti nisu uspeli da iskoriste te prilike uprkos sjajnoj igri Džonsa, a Katić i Nelson pogocima su prelomili meč na minut i po do kraja.

U nedelju Partizan gostuje Igokei u Laktašima, Mega Vizura takođe igra na strani sa Cedevitom, dok Radnički dočekuje Cibonu u ponedeljak.

Tok meča:

Za razliku od prethodna dva meča, Radenović je počeo u startnih pet umesto mladog Tejića. Upravo su Marjanović i on postigli po četiri poena, a posle bacanja Nelsona bilo je 11:6.

Zvezda je igrala sa pola snage, u odbrani Široki nije mogao obruča, a posle trojke Simonovića bilo je 16:6 i gosti su zatražili tajm aut. Nakon minuta odmora Široki je stao u zonu i sa penala je do kraja prve četvrtine smanjio 16:10.

Simonović je imao svoje veče, ubacio je još dve trojke, ali crveno-beli su generalno imali problema sa čestim promenama odbrane rivala i nisu igrali timski. Radonjić je zatražio jedan tajm aut, on nije dao rezultata, pa je posle trojke Džonsa za -1 Širokog (29:28) morao ponovo da traži predah.

I gosti su proradili u šutu za tri poena, ali je poluvreme okončano novom trojkom Simonovića za 38:34.

Iako je nastavak počeo trojkom Radenovića, crveno-beli su bili bezidejni u napadu, a gosti su igrali rasterećeno i serijom 8-0 došli su do vođstva (42:41). To kao da je uozbiljilo Zvezdu, Nelson je pogodio važan šut, Simonović je nastavio seriju trojki, a posle četiri uzastopna poena Katića domaći su poveli 51:42.

Zvezda je oscilirala u igri, ali je pred poslednjih deset minuta vodila 53:46.

U prva dva minuta poslednje deonice nijedna od ekipa nije postigla poen, a onda su sudije i Raško Katić podigli publiku. Prvo je Zvezdin centar burno protestovao pošto mu je dosuđena nesportska lična, a na drugoj strani je potom dobio tehničku jer sudije nisu priznale koš koji je postigao pod faulom.

To su gosti iskoristili i na nešto manje od sedam minuta do kraja približili su se na 53:50.

Iako je Simonović u narednom napadu poentirao uz faul, Zvezda nije imala rešenja za Džonsa, koji je lako izlazio na kraj sa odbranom domaćih i držao je Široki na tri poena minusa uprkos poenima Blažiča i Nelsona.

Ipak, Katić i Nelson pogodili su u prelomnim trenucima, Zvezda je na nešto više od minut do kraja odigrala dobru odbranu i time je prelomila meč.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Premijer liga uživo: "Tobdžije" ciljaju "svrake"

Izvor: RTS, 29.Dec.2013, 15:41

Nastavlja se praznični premijerligaški maraton - lider šampionata Arsenal gostuje na još jednom vrućem terenu, ovoga puta Njuksal junajtedu. Everton čeka Sautempton, Totenhem igra protiv Stouka a u derbiju kola i dana Čelsi će dočekati ove sezone sjajni Liverpul i Luisa Suareza. Promene rezulatata...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.