Arsenal i dalje na vrhu, Čelsi dobio derbi

Izvor: RTS, 29.Dec.2013, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal i dalje na vrhu, Čelsi dobio derbi

Fudbaleri Arsenala pobedili su kao gosti ekipu Njukasla sa 0:1 i tako zadržali prvo mesto na tabeli Premijer lige. U derbiju kola, londonski Čelsi je posle preokreta pobedio Liverpul sa 2:1. Totenhem je bio ubedljivo protiv Stouka (3:0) a Everton je savladao Sautempton sa 2:1.

Pogodak Olivija Žirua na asistenciju Tia Volkota, bio je dovoljan Arsenalu da ostvari pobedu u Njukaslu (0:1) i zadrži čelnu poziciju na tabeli engleske Premijer lige. Čelsi bolji od Liverpula u derbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kola.

Mučio se Arenal na "Sports dajrekt" stadionu, promašio puno izglednih šansi ali mu je ipak jedan gol bio dovoljan da u novu godinu uđe kao lider.

Sjajno izveden slobodan udarac Volkota i odličan udarac glavom Olivijea Žirua rešili su ovo teško gostovanje u korist ekipe Arsena Vengera.

Derbi dana odigran je na "Stamford Bridžu", gde je Čelsi posle poreokreta uspeo da pobedi Liverpul i "pošalje" ga na peto mesto. Bilo je 2:1.

Ipak, nije sve dobro počelo za četu Žozea Morinja, jer je Martin Škrtel već u 8. minutu doveo "redse" u vođstvo.

Međutim, brzo su odgovorili "plavci", pa su preko Azara u 17. i Etoa u 34. minutu preokrenuli rezultat i ljubomorno ga čuvali do kraja meča.

Totenhem je ostvario i drugi pobedu sa Timom Šervudom - pobeđen je Stouk siti i to prilično ubedljivo sa 3:0.

Everton je kod kuće slavio protiv Sautemptona (2:1) u veoma intesresantnom meču i u novu godinu ući će sa pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Ovako su tekli nedeljni mečevi: 

19.00 - Arsenal je i dalje prvi na tabeli Premijer lige sa bodom više od Sitija i dva od Čelsija. Liverpul je nakon dva poraza u derbijima pao na peto mesto.

18.54 - Kraj i na "Bridžu" - Čelsi je dobio derbi protiv Liverpula - 2:1! Čelsi - Liverpul (Azar '17, Eto '34 - Škrtel '8).

18.51 - Završen je meč između Totenhema i Stouk sitija - izabranici Tima Šervuda slavili su ubedljivu pobedu. Totenhem - Stouk siti 3:0 (Soldado '37, Dembele '65 i Lenon '69). 

18.26 - Stouku sada već preti debakl na "Lejnu" - 3:0! Strelac trećeg gola za "pevce" u 69. minutu bio je Aron Lenon. 

18.21 - Musa Dembele u 65. minutu meča duplira prednost Totenhema - 2:0! 

18.04 - U ovim trenucima počinje i drugo poluvreme na "Stamford Bridžu". 

18.01 - Nastavljen je meč između Totenhema i Stouka. 

17.48 - Poluvremena su na oba meča u glavnom gradu Velike Britanije - Čelsi je preokrenuo u derbiju protiv Liverpula i vodi sa 2:1 a Totenhem ima minimalnu prednost protiv Stouk sitija - 1:0.

17.38 - Još jedan gol u Londonu ali na "Vajt Hart Lejnu" - golom Soldada u 37. minutu  Totenhem dolazi do prednosti protiv Stouk sitija - 1:0!

17.35 - Preokret! Golom Samjueal Etoa, Čelsi u 34.minutu susreta dolazi do vođstva protiv Liverpula - 2:1! 

17.17 - Novi gol u Londonu - Eden Azar u 17. minutu poravnava rezultat na 1:1!

17.08 - GOOOOOL! Šok na "Stamford bridžu" - od 8. minuta susreta Liverpul vodi sa 0:1! Strelac je bio Škrtel nakon što mu se lopta srećo odbila a on je smestio u mrežu Čeha.

17.00 - Počeo je derbi meč u Londonu između Čelsija i Liverpula. U isto vreme startovao je i duel Totenhema i Stouk sitija. Branislav Ivanović je još jednom pokazao svoju ljudsku i sportsku veličinu i bez problema pružio ruku Luisu Suarezu pred start velikog derbija.

16:25 - Gotovo je i na "Gudisonu" - teško ali zaluženo Everton je pobedio Sautemton sa 2:1. Strelci sa domaćina bili su Koleman u 10. i Lukaku u 71. minutu dok je za "svece" jedini strelac bio Gaston Ramirez u 68. minutu.  

16.23 - Kraj u Njukaslu - Arsenal je odneo sva tri boda sa teškog gostovanja. Njukasl - Arsenal 0:1 (Žiru '65). 

16.03 - GOOOL! Ponovo vodi Everton! Samo tri minuta nakon izjednačenja, Romelu Lukaku donosi novu prednost domaćem timu - 2:1!

16.00 - Novi spektakularan gol na "Gudisonu"! Ovoga puta slavlje navijača Sautemptona. Gaston Ramirez predriblao je nekoliko igrača u plavim dresovima i sa velike udaljenosti opalio po lopti, koja na njegovu sreću završava u mreži Roblesa za 1:1! 

15.53 - GOOOOL! Vodi Arsenal! Golom Olivijea Žirua u 66. minutu "tobdžije" stiču prednost na teškom gostovanju - 0:1! Volkot je izveo slobodan udarac a Francuz glavom sprovodi loptu u mrežu Krula.

15.32 - Startovala su druga poluvremena u Njukaslu i Liverpulu. 

15.20 - Poluvreme je i na "Gudison parku", gde domaći Everton vodi protiv Sautemtpona sa 1:0. 

15.18 - Završeno je prvo poluvreme na "Sports dajrekt" stadionu u Njukaslu. Arsenal je bio bolji rival i stvorio više šansi za gol ali je mreža Krula ostala netaknuta. Sa druge strane, najbolju šansu za "svrake" propustio je Debuši u samom finišu pogodivši stativu. Rezultat je 0:0 posle prvih 45 minuta igre.

14.40 - Nakon fenomenalne solo akcije, desni bek Evertona Simus Koleman postiže fantastičan gol sa nekih 16-17 metara i dovodi "karamele" u vođstvo - 1:0! 

14.31 - Počeli su mečevi Njukasl - Arsenal i Everton - Sautempton.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.