Vaterpolo: Kragujevčani stali u finišu

Izvor: Šumadija Press, 19.Sep.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolo: Kragujevčani stali u finišu

HANOVER– RADNIČKI 14:7 (4:2, 3:2, 1:3, 6:0)

HANOVERSudije: De Jong (Holandija) i Franulović (Hrvatska). Igrač više: Hanover 7(4), Radnički 4(1).

HANOVER: Kong, Šloterbek 1, Bukovski 1, Ban 1, Balatoni, Radović 7, Jokić, TAkač, Estefani 1, Tot 1, Bolović 1, Paunović 1, Sagi.

RADNIČKI: Šefik, Novičić, Blažević 1, Joksimović 3, Martinić, Stanojević, Alijagić 1, Lekić 1, Ganić, Bosić, Živadinović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Tomašević 1, Dobožanov.

Podmlađena ekipa Radničkog iz Kragujevac pružila je solidan otpor favorizovanom Hanoveru, na startu grupe E druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se održava u istoimenom nemačkom gradu, ali je na kraju ipak ubedljivo poražena.

Iako krajnji rezultat to u potpunosti ne oslikava, izabranici Uroša Stevanovića bili su i više nego ravnopravan rival u većem delu susreta, a poklekli su tek u poslednjoj deonici.

Posle ujednačenog starta, crnogorski reprezentativac Aleksandar Radović je sa dva gola doneo Hanoveru prvu osetniju prednost (3:1), nakon čega se igralo „gol za gol“ sve do finiša prvog poluvremena, kada je Bence Tot povisio na na tri gola razlike (7:4).

Međutim, kragujevačka mlađarija se nije predavala. Pogocima Radeta Joksimovića, jednog od retkih „starosedelaca“, u poslednji period ušla je sa golom zaostatka (8:7), ali je onda stala, najviše zbog vrlo „kratke klupe“.

Sa druge strane, znatno iskusnija ekipa, sačinjena od nemačkih i crnogorskih reprezentativaca i hrvatskih internacionalaca, to je znalački iskoristila i serijom 6:0 na kraju došla do ubedljivog trijumfa.

Nezaustavljiv je bio Aleksandar Radović, koji je postigao sedam golova, koliko i ostatak njegovog tima. Na drugoj strani, prednjačio je Rade Joksimović sa tri pogotka.

U premijernom meču, mađarski Solnok je deklasirao crnogorsku Budvu, rezultatom 19:5, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su naši reprezentativci, Živko Gocić i Stefan Mitrović sa po četiri gola, dok je Milan Aleksić dodao jedan.

Kragujevčani danas, od 16,45 sati, igraju protiv mađarskog šampiona, a Hanover i Budva okršaj započinju u 18 časova.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Liga Šampiona

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

LŠ - Preokret Radničkog za častan oproštaj

Izvor: Sportske.net, 20.Sep.2015, 12:05

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog pobedom su se oprostili od kvalifikacionog turnira za plasman u Ligu šampiona, pošto su u poslednjoj utakmici grupe "E" savladali Budvu nakon velikog preokreta...Dan nakon što je doživljen najteži evropski poraz u kratkoj klupskoj istoriji vaterpolisti Radničkog...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.