Odobrena još jedna kineska vakcina

Izvor: B92, 06.Feb.2021, 12:30

Odobrena još jedna kineska vakcina

Kompanija Sinovac Biotech rekla je da je kineska regulatorna služba za medicinske proizvode zvanično odobrila njihovu vakcinu protiv kovida 19 za javnu upotrebu.

Ovo je druga vakcina protiv kovida 19 koja je odobrena za javnu upotrebu u Kini, nakon što je u decembru odobrena vakcina Sinofarm koju je razvio pekinški institut povezan sa državnom kineskom Nacionalnom farmaceutskom grupom.

Pre odobrenja, obe vakcine su se već koristile u kineskom programu vakcinacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uglavnom ciljajući ključne grupe za koje se smatra da su u većem riziku od izloženosti virusu.

Indonezija, Turska, Brazil, Čile, Kolumbija, Urugvaj i Laos izdali su hitna odobrenja za vakcinu "CoronaVac" koju je razvio "Sinovac Life Sciences", rekli su iz kompanije "Sinovac" u saopštenju za medije.

Odobrenje se zasniva na dvomesečnim rezultatima kliničkih ispitivanja u kasnoj fazi u inostranstvu, od kojih konačni podaci analize još uvek nisu dobijeni, rekli su iz kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina uslovno odobrila vakcinu kompanije Sinovac

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2021

Kinesko regulatorno telo za lekove dalo je "uslovno" odobrenje za drugu vakcinu protiv COVID-a 19, Koronavak (CoronaVac) laboratorije Sinovak (Sinovac), saopštila je 6. februara ta laboratorija. Vakcina je, kako navodi agencija Frans pres (AFP) pozivajući se na saopštenje Sinovaka, već upotrebljena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.