Dani Batuta u znaku imunizacije i vakcinacije

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani "Batuta" u znaku imunizacije i vakcinacije

O zdravlju naroda, Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" brine čitav vek, zato i ne čudi puna sala Doma Narodne skupštine na svečanosti povodom obeležavanja "Batutovih dana". Prisustvovali su predstavnici zdravstvenih institucija iz zemlje i inostranstva, ministar zdravlja.
"Batutovi dani" ove godine biće posvećeni imunizaciji i vakcinaciji, kao i borbi protiv malignih bolesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"U toku je edukacija namenjena našim stručnjacima, a osnovni cilj ovakvih aktivnosti je promovisanje imunizacije, odnosno vakcinacije, kao jedine i prave mere zaštite od zaraznih bolesti. Kao što smo čuli danas, više od 180 godina ove prakse u Srbiji, a mi smo danas veoma zadovoljni kada je reč o obuhvatu MMR vakcinom", izjavila je dr Verica Jovanović, v. d.  direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da je kao ministar odgovoran za usvajanje zdravstvene politike Srbije, ali da mu je čast da podršku u definisanju prioriteta zdravstvene politike i odgovornost deli sa kolegama lekarima i saradnicima.
"Još jednom čestitam na jubileju, i želim vam mnogo uspeha u daljem radu. Sretno", rekao je Lončar.
Supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić, dobila je specijalnu zahvalnicu Instituta za podršku osobama obolelim od autizma i retkih bolesti.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.