Tužba protiv Trampa za kršenje Ustava

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2017, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba protiv Trampa za kršenje Ustava

Državni tužioci Merilenda i Okruga Kolumbija (u kome se nalazi Vašington) Brajan Froš i Karl Rejsin rekli su danas da su podneli tužbu protiv predsednika Donalda Trampa u kojoj navode da je prekršio Ustav time što je zadržao veze sa svojom globalnom poslovnom imperijom.

Oni su na zajedničkoj konferenciji za štampu u Vašingtonu rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je tužba podneta u sudu u američkoj državi Merilend.

Froš i Rejsin naveli su Trampove nekretnine, ugovore o najmu i druge "veze" širom sveta kao razlog za tužbu, navodeći da one predstavljaju sukob interesa prema Ustavu.

"Predsednikovi sukobi interesa prete našoj demokratiji. Mi ne možemo da se ophodimo prema tekućem kršenju Ustava od strane predsednika i njegovom zanemarivanju prava američkog naroda kao novom prihvatljivom statusu kvo", rekao je Froš.

Rejsin je rekao da je američki predsednik govorio o povlačenju crte između predsedništva i njegovih poslova i poseda, ali da je odstupio od tog obećanja. "Naša dužnost je da sprovodimo zakon i zato danas preduzimamo tu akciju", rekao je Rejsin.

Iz Bele kuće nisu želeli odmah da komentarišu najavu o tužbi. Predsednik SAD je ranije za sličnu tužbu o kršenju delova Ustava rekao da je apsolutno bez osnova.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužili Trampa za kršenje Ustava,Bela kuća odbacuje tvrdnju

Izvor: B92, 12.Jun.2017

Vašington -- Državni tužioci Merilenda i Okruga Kolumbija Brajan Froš i Karl Rejsin rekli su da su podneli tužbu protiv predsednika Donalda Trampa...U tužbi navode da je Tramp prekršio Ustav time što je zadržao veze sa svojm globalnom poslovnom imperijom...Oni su na zajedničkoj konferenciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.