Izvor: B92, 12.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olbrajtova na samitu u Obamino ime

Čikago -- Novizabrani predsednik SAD Barak Obama imenovao je Medlin Olbrajt Džima Liča za svoje predstavnike na globalnom finsijskom samitu koji se održava u Vašingtonu.

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt i bivši kongresmen iz Ajove Džim Lič, prisustvovaće nezvaničnim sastancima u sklopu finansijskog samita, u Obamino ime, pošto on lično neće učestvovati u radu tog skupa jer zvanično preuzima dužnost 20. januara, saopšteno je iz Obamine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kancelarije.

"Pošto u jednom trenutku postoji samo jedan predsednik SAD, novoizabrani predsednik je zamolio bivšu sekretarku Olbrajt u kongresmena Liča, iskusan tim iz dve partije, da bude na raspolaganju da se sastane i sasluša naše prijatelje i saveznike u njegove ime", rekao je Obamin savetnik za spoljnu politiku Denis Mekdonau.

Za sada nije poznato sa kojim bi se delegacijama Olbrajtova i Lič mogli da sastanu ili o kojim temama bi razgovarali, naveo je Rojters.

Predstavnici Grupe 20 industrijski najrazvijenih i zemalja s privredom u usponu, sastaće se 15. novembra u Vašingtonu kako bi razgovarali o svetskoj finansijskoj krizi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.