Obama i Mekejn menjaju loše navike Vašingtona

Izvor: Blic, 17.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Mekejn menjaju "loše navike Vašingtona"

Novoizabrani američki predsednik Barak Obama i njegov protivkandidat Džon Mekejn susreli su se danas po prvi put nakon izbora 4. novembra, i obavezali se na zajednički rad u rešavanju finansijske krize i drugih nacionalnih izazova, prenosi Rojters.



Obama je pred susret izjavio da će razgovarati o tome kako će "zajedno raditi u cilju poboljšanja situacije u zemlji" i dodao da želi da se zahvali Mekejnu za "odlično služenje zemlji".

Na pitanje da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želi da pomogne novoizabranom predsedniku, Mekejn je rekao: "Očigledno".

"U vreme ove velike istorijske prekretnice, verujemo da svi Amerikanci, bez obzira na to kojoj stranci pripadaju, žele od svojih lidera da sarađuju i promene loše navike Vašingtona u cilju rešavanja zajedničkih i hitnih izazova", rekli su Obama i Mekejn u zajedničkom saopštenju.

"Imali smo produktivan razgovor o tome kako je potrebno započeti novo doba reforme kako bi narodu vratili poverenje u vladu i doneli prosperitet svakoj vrednoj američkoj porodici", dodali su oni.

Obama je većinu vremena posle pobede na izborima proveo pripremajući se za ulazak u Belu kuću i birajući članove svog kabineta. On je obećao da će uključiti i republikance kao buduće saradnike u svojoj administraciji. Kako prenose svetski mediji, Obama je prošle nedelje ponudio senatorki Njujorka Hilari Klinton mesto državnog sekretara.

Dvojica bivših protivnika susreli su se u Obaminoj kancelariji u Čikagu, a sastanku je prisustvovao i budući šef Obamine administracije Ram Emanuel, kao i Mekejnova bliska prijateljica i koleginica, senatorka Južne Karoline Linsi Grem.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REKORDER PO BROJU PRIMLJENIH PRETNJI

Izvor: Press, 16.Nov.2008, 23:37

Budući predsednik SAD Barak Obama primio je više pretećih poruka od bilo kog svog prethodnika. .Novoizabrani američki predsednik Barak Obama nadmašio sve postavljene rekorde u broju primljenih pretnji. Prema podacima bezbednosnih službi, Obama je prikupio više pretnji od bilo kog svog prethodnika,...

Nastavak na Press...

Obama i Mekejn obećali saradnju u rešavanju ključnih izazova

Izvor: VOA, 18.Nov.2008, 05:37

Novoizabrani predsjednik Barak Obama sastao se danas sa senatorom Džonom Mekejnom, prvi put od predjsedničkih izbora 4. novembra. Obama i Mekejn, kako je prethodno najavljeno, ..

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.