UŽIVO: Braga - Zvezda 1:1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 10:49

UŽIVO: Braga - Zvezda 1:1

Fudbaleri Crvene zvezde igraju večeras protiv Brage na gostovanju, u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope. Trenutni rezultat 1:1.

Ludogorec – Mitjilend 0:0 u 76. minutu.

71. minut -Promene u Bragi. Umesto Medeiroša ulazi Mineiro, izlazi Andre Orta ulazi Ruis.

69. minut - GOOOL!!!! Aleksandar Katai rutinski realizuje penal za 1:1.

67. minut - Penal! Leit je zakačio po licu Pankova i to je penal!

62. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minut - Trostruka izmena. Izlaze Gobeljić i Živković, ulaze Gajić i Pavkov. Izašao i Srnić Ušao Ben.

60. minut - Sada Zvezda napada. Nema sada šta da se čeka. Katai je izveo loše korner, a onda izgubio loptu.

55. minut - Trenutno stanje na tabeli. U Bugarskoj je 0:0, pa tabela u ovom trenutku izgleda ovako:

Braga 12

Zvezda 10

Mitjiland 9

Ludogorec 2

52. minut - GOL! – Zvezda gubi! Galeno realizuje penal.



51. minut - Penal! Marko Gobeljić je igrao rukom posle skoka, neshvatljiv potez. Bio je korner i Gobeljić je podigao ruku u skoku.

Počeo je drugi deo igre.

Kraj prvog poluvremena.

Još dva minuta u prvom poluvremenu.

40. minut - Pokušaj Ivanića. Katai dribla trojicu, pronalazi Ivanića na ivici kaznenog, koji je hteo da plasira loptu u donji desni ugao, ali to brani Mateus.

36. minut - Prvi žuti karton. Leit nagazio Srnića i "požuteo".

Ludogorec se drži. U Bugarskoj 0:0, trenutno je 30. minut.

28. minut - Braga traži penal. Rodić u skoku ruši Ortu u kaznenom, ali sudija samo odmahuje rukom.

20. minut - Nešto mirniji deo igre. Zvezda "smiruje" agresivnu Bragu.

14. minut - Katai iz kornera na gol! Mateus jedva vadi loptu iz gola. Bilo je nezgodno.

13. minut - Kanga zamalo! Prvo je Ivanić našao Kataija, koji fintira i gađa levom nogom, ali je izblokiran. Kanga šutira sa 20 metara u donji levi ugao, ali to dobro brani Mateus!

12. minut - Još jedna odbrana. Brani još jedan udarac, ovoga puta Oliveire. Bio je to volej udarac iskosa sa desne strane koji je išao u donji desni ugao.

11. minut -  Sjajni Borjan! Brani šut Kouta sa deset metara! Išao je u donji desni ugao, sjajno to skida kapiten Zvezde.

10. minut - Zvezda se brani. Braga ultra-ofanzivna, Zvezda u bloku, za sada štoperi čiste sve. Vezisti ulaze u sredinu i u liniju i pomažu odbrani. Živković čeka kao najistureniji loptu ako "pukne" kontra.

8. minut - Živković zamalo. Dobija loptu u prostor i nije uspeo da je zakači i izađe 1 na 1 sa golmanom Brage. Bila bi to stopostotna prilika.

5. minut - Bomba Medeiroša. Zalama sa desne strane u sredinu, gađa sa 20 metara veoma jako i lopta odlazi pored gola. Rodić je okrenuo leđa, nije izašao u blok.

4. minut - Korner za Bragu. Posle centaršuta iz slobodnog udarca nakon faula Dragovića, lopta se odbila na desnu stranu, Ivanić blokira centaršut i to je prvi korner za Bragu. Opasnost je otklonio Rodić.

Počeo je meč.

Poznati su sastavi:

Braga: Mateus – Kouto, Silva, P. Oliveira, Leite – Musrati, Horda, Galeno – V. Oliveira, Horta, Medeiroš.

Crvena zvezda: Borjan – Pankov, Dragović, Eraković, Rodić, Gobeljić – Srnić, Kanga, Katai, Ivanić, Živković.

Povredio se Njegoš Petrović na zagrevanju. Slavoljub Srnić startuje.

Pred poslednje mečeve u grupi F sve je otvoreno – sva tri tima imaju šanse za prolaz u nokaut fazu.

Crvena zvezda je prva u grupi sa 10 bodova, Braga ima 9, Mitjilend 8, dok otpisani Ludogorec ima samo jedan bod.

Svi su obezbedili proleće u Evropi, samo je pitanje ko će u nokaut fazu Lige Evrope sa prva dva mesta, a ko će sa trećeg mesta ići u Ligi konferencija.

Crvenoj zvezdi je bod dovoljan za nokaut fazu, bez obzira na rezultat u Bugarskoj, gde se sastaju Ludogorec i Mitjilend.

Ako Mitjilend slavi, a Zvezda odigra nerešeno, Zvezda je prva, a Mitjilend drugi, dok ako Zvezda odigra nerešeno, a Mitjilend ne pobedi, Zvezda je prva, a Braga druga.

Crveno-beli ako pobede Bragu automatski su prvi u grupi, dok ako u Portugalu izgube, a Mitjilend pobedi, takmičenje u Evropi će nastaviti u Ligi konferencija, pošto će završiti na trećem mestu.

Poslednji scenario je poraz Crvene zvezde u Portugalu i da Mitjilend ne pobedi, tako će šampion Srbije u nokaut fazu Lige Evrope sa drugog mesta.

Zvezdu bodri najmanje 1.000 navijača u Bragi

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u Bragi, u odlučujućoj utakmici za plasman u drugu fazu Lige Evrope, imaće podršku više od 1.000 navijača.

Kako javlja izveštač Tanjuga iz Brage, najveći broj pristalica crveno-belih tokom dana stići će iz Beograda, a ostali iz više evropskih zemalja.

Jedan broj Delija stigao je već u Porto i večeras dolazi u obližnji gradić, koji je crveno-belima ostao u lepoj uspomeni od čuvene pobede iz vremena kada je ekipu sa klupe predvodio Valter Zenga.

Inače, lokalna štampa, kao što se i očekivalo ne pridaje veliki značaj ovim duelu, ali se jasno očekuje trijumf Brage i prolazak dalje.

U medijima "slavu su ukrali" fudbaleri Benfike, koji su se sinoć plasirali u osminu finala Lige šampiona, uz pomoć Bajerna koji je ubedljivo savladao Barselonu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KREŠENDO U KAMENOLOMU: Igraju Braga i Zvezda, a ovu su TRI SCENARIJA o kojima svi pričaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021

Rasplet u grupi "F"...U poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope Crvene zvezda gostuje Bragi, u meču koji će odrediti šta čeka crveno-bele na međunarodnoj sceni idućeg proleća. Na popularnom Kamenolumu srpski šampion igraće protiv Portuglaca, ali će osluškivati i šta se dešava u Bugarskoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

DELIJE URNISALE TVITER: Ovoliko se nisu godinama radovali, a reakcija jednog čoveka ih je EMOTIVNO RAZNELA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 00:09

Jako lepo...FK Crvena zvezda završava uspešno grupnu fazu Lige Evrope i uz rezultat 1:1 protiv Brage obezbeđuje prvo mesto na tabeli...Navijači beogradskog kluba su bili više nego raspamećeni na Tviteru nakon utakmice...STANKOVIĆ DEJAN!..zaplakah gledajući njega#fkcz..— luka (@leanwithme2)...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.