Ruski patrijarh čestitao Uskrs svim vernicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 11:17

Ruski patrijarh čestitao Uskrs svim vernicima

Pravoslavni hrišćani proslavljaju Uskrs 2. maja.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je vernicima Uskrs, uz poziv da iskažu milosrđe i brigu za ljude posebno u vreme epidemije.

- U ovaj sveti dan, ispunjen uskršnjom radošću i čudesnom svetlošću, od usta do usta, od srca do srca prenosi se pozdrav koji afirmiše život: Hristos vaskrse! - navodi se, između ostalog, u patrijarhovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslanici.

Prema rečima poglavara Ruske pravoslavne crkve, na Uskrs milioni hrišćana iz različitih zemalja „zahvaljuju Gospodu što je prolivajući sopstvenu krv spasio svet“.

Kao odgovor na tu ljubav mi smo pozvani da iskazujemo ljubav iz čistog srca, da kao odgovor na Isusovo milosrđe i samo pokazujemo milost prema ljudima koji nas okružuju i da se staramo da organizujemo društveni život u skladu sa najvišim jevanđeljskim idealima, naveo je patrijarh.

To je, kako je dodao, posebno aktuelno danas, kada je svet na udaru pogubne pandemije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.