Patrijarh Kiril čestitao Uskrs srpskom narodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Kiril čestitao Uskrs srpskom narodu

MOSKVA - Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je Uskrs srpskom narodu, kojem je poželeo jačanje pravoslavne vere i očuvanje duhovnog jedinstva.
Ruski patrijarh je poželeo srpskom narodu "snažno jačanje pravoslavne vere, očuvanje duhovnog jedinstva naroda nezavisno od granica koje su se pojavile u Evropi a koje dele srpski narod". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Poglavar Ruske pravoslavne crkve je na tradicionalnom preduskršnjem susretu sa ruskim i stranim novinarima upozorio da postoji opasnost ili pretnja po očuvanje kulturnog identiteta srpskog naroda, prenela je ruska agencija Itar-Tas.
Patrijarh Kiril je takođe izrazio solidarnost sa srpskim narodom koji teško podnosi jednostranu secesiju Kosova i Metohije gde se nalaze njegove pravoslavne svetinje.
"Mi smo solidarni s našom braćom Srbima na Kosovu i u svim drugim mestima gde Srbi stradaju, gde se ugrožava njihova nacionalna samosvest", rekao je ruski patrijarh.
Poseban pozdrav poglavar Ruske pravoslavne crkve je uputio srpskom patrijarhu Pavlu kojeg je okarakterisao kao čoveka uzvišenog duhovnog života i molitvenog podviga.
Podsetivši da je srpski patrijarh u bolnici, Kiril je rekao da će se moliti za poglavara Srpske pravoslavne crkve i celu srpsku crkvu.
"Mi ćemo se moliti za njega i celu srpsku crkvu kako bi bez obzira na njegovu bolest crkva očuvala jedinstvo... kako bi u ovo teško vreme za Srbe crkva nastavila da bude duhovna snaga koja objedinjava narod", rekao je ruski patrijarh.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.