Čestitke Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru

Izvor: B92, 20.Apr.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru

Politički vrh Srbije uputio je danas čestitke povodom Uskrsa onima koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Upućujem najsrdačnije čestitke svim vernicima koji u nedelju slave najveći hrišćanski praznik, sa željom da ga proslave u radosti i miru sa svojim najbližima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U vreme praznika, posebno nam je pružena prilika da pokažemo ljudskost, dobru volju i brigu za sve ljude kojima smo potrebni", kaže se u čestitki.

"Želim da iskoristimo svaki trenutak u kojem ćemo zajednički graditi naše društvo na temeljima tolerancije, poštovanja različitosti i uvažavanja hrišćanskih vrednosti na koje nas veliki praznici podsećaju", istakla je premijerka Brnabić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je danas Uskrs građanima Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Svim građanima Srbije, koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, čestitam predstojeći praznik. Neka ovaj veliki hrišćanski praznik oživi čvrstu veru u pobedu života, ljubavi i budućnosti nad mržnjom i smrću, kao i vrednosti mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja, posebno značajnim u vremenima izazova. Želim vam puno zdravlja, radosti i blagostanja, kao i da praznik proslavite u miru i radosti, okruženi svojim najmilijima", kaže se u čestitki.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu i metropoliti Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji praznik obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru.

"U ime Grada Beograda, i u svoje lično ime, svim vernicima koji sutra slave Vaskrs, želim da najveći hrišćanski praznik proslave sa najdražima, u zdravlju, miru i blagostanju. Praznik nad praznicima podseća nas da hrišćanske vrednosti treba negovati svakog dana. Neka radost Vaskrsa ispuni vaša srca i vaše domove, ne samo sutra već i u svim danima koji su pred nama! Hristos vaskrse", poručio je gradonačelnik Beograda.

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić čestitao je danas Uskrs svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru sa željom da ga dočekaju u sreći, miru i dobrom zdravlju.

"Radujući se pobedi života nad smrću, želim da vas radost Uskrsa krepi i osnažuje. Hristovo vaskrsenje poručuje u svom jedinstvenom značaju da svi istrajemo u afirmaciji dobra, ne gubeći nadu u bolje i srećnije sutra. Slaveći život, blagostanje i međusobno razumevanje treba se okrenuti jedni drugima i podeliti radost Hristovog vaskrsenja sa komšijama, prijatel?ima", navodi se u čestitki.

"U svetlosti vaskrsenja, želim vam vaskršnji mir i da ovaj praznik provedete u ljubavi, praštanju i slozi", istakao je Jevtić.

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru, sa željom da ga dočekaju u miru, radosti i ljubavi.

"Neka nas Uskrs, taj najveći dogadjaj ljudske istorije, koji je pokrenuo ; i otkrio večnost svim naraštajima kroz sva vremena, i danas, u vreme velih izazova nadahne i pokrene da sa optimizmom i odgovornošću složno i srčano radimo za opšte dobro, kako bi ; se ispunila pravda i volja Pobedioca smrti", navela je Kuburović.

Praznik je čestitala i direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, koja je Hočevaru i vernicima poželela da Uskrs provedu u miru, zdravlju i dobrom raspoloženju.

"Želim da predstojeći praznični dani vama i vašim porodicama donesu mnogo radosti, Božijeg blagoslova i duhovnog mira. Hristova žrtva nas iz godine u godinu nadahnjuje da postanemo bolji i pravedniji ljudi koji će graditi i učvršćivati mir i toleranciju", navela je Paunović u čestitki.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević čestitao je u ime Skupštine grada i u svoje lično ime svim vernicima i Hočevaru Uskrs.

"Želim vam da svagda, u krepkom zdravlju i radosti, praznujete pobedu Bogočoveka nad smrću, tugom i otudjenjem čoveka od Boga i jednih od drugih. Želim vam da radost Praznika nad praznicima bude nepresušni izvor ljubavi, nade i mira, koji Bog daruje svim ljudima dobre volje", navodi se u čestitki Nikodijevića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.