Zelenski naredio: Na granici sa Belorusijom...

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 14:35

Zelenski naredio: Na granici sa Belorusijom...

Kijev -- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naredio je danas najvišim vojnim komandantima da ojačaju severni ukrajinski vojni sektor.

On je to uradio nakon dolaska šefa ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina u Belorusiju, s kojom se Ukrajina graniči na severu.

On je naveo da su vladini i vojni zvaničnici informisani o izveštaju ukrajinskih obaveštajnih i bezbednosnih snaga o situaciji u Belorusiji, prenosi Rojters.

Prigožin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, posle neuspele pobune "Vagnera" proteklog vikenda, otišao u Belorusiju nakon dogovora sa tamošnjim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Pročitajte još:

Ukrajinci uhapsili izdajnika: Pomogao Rusima u napadu na Kramatorsk?

Izdato upozorenje: "Bežite, ovo je najopasnije mesto"

Ukrajinska ofanziva propada: "Ruski aligatori – neprijatno iznenađenje"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski naredio jačanje severnog vojnog sektora, na granici sa Belorusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naredio je danas najvišim vojnim komandantima da ojačaju severni ukrajinski vojni sektor nakon dolaska šefa ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina u Belorusiju, s kojom se Ukrajina graniči na severu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

UKRAJINSKA KRIZA Na dan španskog preuzimanja predsedavanja EU Sančez doputovao u Kijev

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2023, 08:32

Rat u Ukrajini – 492. dan. Španski premijer Pedro Sančez doputovao je u Kijev, na dan kada Španija preuzima predsedavanje EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.