Stoltenberg: Ukrajini je mesto u NATO-u

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 15:11

Stoltenberg: Ukrajini je mesto u NATO-u

Budućnost Ukrajine je u NATO-u, izjavio je danas generalni sekretar vojne alijanse Jens Stoltenberg tokom svoje prve posete toj zemlji od početka sukoba.

"Da budem jasan, Ukrajina je zaslužila svoje mesto u evroatlantskoj porodici. Pravo mesto Ukrajine je u NATO-u i vremenom će vam naša podrška pomoći da to postane moguće", rekao je on >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zajedničkoj konferenciji za medije sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, prenosi Rojters.

Stoltenberg je obećao da će NATO nastaviti da šalje vojnu pomoć Ukrajini, dodavši da su članice Alijanse do sada obučile desetine hiljada ukrajinskih vojnika i obezbedile 65 milijardi evra vojne pomoći.

"NATO stoji uz vas danas, sutra i koliko god bude bilo potrebno", rekao je on. Tokom posete Kijevu, generalni sekretar NATO-a pozvao je Zelenskog na samit Alijanse koji će biti održan u julu u Vilnjusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Generalni sekretar NATO-a Stoltenberg boravi u poseti Ukrajini - zvaničnik alijanse

Izvor: Vostok.rs, 20.Apr.2023

  Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg trenutno boravi u poseti Ukrajini, rekao je zvaničnik alijanse za TASS.. "Generalni sekretar NATO-a je u Ukrajini. Više informacija ćemo objaviti što je pre moguće", naveo je zvaničnik NATO-a. Stoltenbergova poseta Ukrajini je poslednja...

Nastavak na Vostok.rs...

Rusija i Ukrajina: Generalni sekretar NATO u nenajavljenoj poseti Kijevu, Rusi tvrde da su uništili štab ukrajinske vojske u Bahmutu

Izvor: Danas, 20.Apr.2023

ReutersGranata iz teškog višecevnog raketnog sistema u poljoprivrednom polju u Zaporoškoj oblasti U danu kada je generalni sekretar zapadne vojne alijanse (NATO) došao u nenajavljenu poseti Kijevu, rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je uništen štab ukrajinske vojske u Bahmutu. Budućnost Ukrajine...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.