Lavrov: Izjave Kijeva su besmislica

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 17:39

Lavrov: Izjave Kijeva su besmislica

Tvrdnje Kijeva da Rusija namerava da digne u vazduh Zaporošku nuklearku predstavljaju besmislicu.

Ovo je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za RT.

"To je besmislica. To smo već mnogo puta komentarisali", rekao je Lavrov.

On je ovo nazvao "izlizanom pretnjom" koja se mnogo puta pojavljivala u medijskom prostoru, pre svega iz usta predstavnika kijevskog režima.

Prema njegovim rečima, to govori samo jedno: "Svi ovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi su obučeni, uključujući i za vođenje informacionog rata, pre svega od Anglosaksonaca, Poljaka, pa čak i predstavnika baltičkih država, koji su za Ukrajinu postali stariji drugovi".

"Ako su rezultati ovih obuka toliko žalosni i neubedljivi, onda mi je žao novca koji zapadni poreski obveznici troše na isplatu plata nastavnicima koji obučavaju tako apsolutno nesposobne i neuračunljive učenike", ocenio je ministar spoljnih poslova.

Ranije je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN izjavio da se Rusija nada da zapadni pokrovitelji Kijeva neće dozvoliti da organizuje katastrofu u Zaporoškoj nuklearki, a "sve češće paranoične izjave lidera kijevskog režima da je Rusija navodno minirala Zaporošku nuklearnu elektranu i da se sprema da je digne u vazduh, krajnje nas uznemiruju".

On je napomenuo da se misija IAEA na čelu sa generalnim direktorom Rafaelom Grosijem, koji je tu stanicu posetio u junu, "uprkos svim preprekama iz Ukrajine" mogla da se uveri u apsurdnost ovakvih izjava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov optužbe o ruskim planovima da digne u vazduh nuklearne elektrane Zaporožje naziva besmislicom

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2023, 12:31

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je besmislicom optužbe Zapada i Kijeva da Rusija planira da diže u vazduh  nuklearnu elektranu Zaporožje (NEZ).. "Ovo je potpuna glupost, to smo rekli mnogo puta", izjavio je on u intervjuu za televizijski kanal RT u ponedeljak. „Činjenica...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.