LE: Pet golova Milana, Arsenal slavio u Ukrajini

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Pet golova Milana, Arsenal slavio u Ukrajini

Fudbaleri Milana su u petom kolu F grupe Lige Evrope savladali Dudelanž sa 5:2, ali ne bez problema, dok je Arsenal ipak odigrao meč u Ukrajini.

Bilo je to veče u kojem je nastupio i veliki broj srpskih igrača, a pobede su slavili BATE, Zenit, Sporting, Krasnodar i Bordo.

Na "San Siru" Milan se ponovo igrao sa nervima svojih navijača.Poveli su golom Patrika Kutronea u 21. minutu, ali su Luksemburžani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << načinili preokret.

Stolc u 29. i Turpel u 49. minutu doneli su prednost Dudelanžu. Čini se da je to upalilo alarm kod igrača Milana koji su dodali gas u poslednjih 25 minuta meča.

Autogolovila Stelvija u 66. Šnela u 78. minutu, Luksemburžani su mnogo pomogli Italijanima, dok su još dva pogotka postiglu Hakan Čalhanoglu u 70. i Fabio Borini u 81. minutu.

Takođe u F grupi, Betis je bio bolji od Olimpijakosa, a strelac jedinog gola bio je Serhio Kanales u 39. minutu susreta.

Zanimljivo je da u oba meča D grupe nije viđen nijedan gol. Dinamo iz zagreba je osvojio bod u Istanbulu protiv Fenerbahčea, dok je Spartak iz trnave odneo bod iz Brisela, gde je igrao sa Anderlehtom.

Sigurnu pobedu ostvarili su igrači Arsenala koji su ipak odigrali meč sa Vorsklom iako je bilo govora da bi sve moglo da bude odloženo zbog ratnog stanja u Ukrajini.

Ekipa iz Londona je rutinski odradila zadatak a strelci za tim Unaja Emerija bili su Emil Smit Rou u 21, Aron Remzi u 27. i Džozef Vilok u 41. minutu.

Od srpskih igrača, pobede u večerašnjim mečevima su slavili Aleksandar Filipović (BATE Borisov), Vukašin Jovanović (Bordo), Uroš Spajić (Krasnodar), Nemanja Gudelj i Radoslav Petrović (Sporting), te Branislav Ivanović (Zenit).

U L grupi BATE je bio bolji od Videotona koji sa klupe predvodi trener Marko Nikolić. U timu iz Mađarske igrao je Marko Šćepović svih 90 minuta, ali su domaćini slavili pogotkom Sinjeviča u 22. i reprezentativca Crne Gore Mladena Ivanića u 85. minutu. Za Beloruse je svih 90 minuta odigrao Aleksandar Filipović.

Krasnodar je na svom terenu savladao Akhisar sa 2:1. Uroš Spajić je odigrao svih 90 minuta za ruski tim, dok je gol turske ekipe branio bivši golman Partizana Milan Lukač.

Najubeljiviji je bio lisabonski Sporting koji je u gostima deklasirao Karabag sa 6:1. Nemanja Gudelj je odigrao svih 90 minuta za Portugalce, dok he Radoslav Petrović bio na klupi za rezerve.

Konačno, Zenit je kod kuće bio bolji od Kopenhagena. Branislav Ivanović je bio suguran u odbrani ekipe iz Sankt Peterburga, odigrao je svih 90 minuta a strelac jedinog gola na meču bio je Slovak Robert Mak u 59. minutu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pet golova Milana, Arsenal slavio u Ukrajini

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2018

Fudbaleri Milana su u petom kolu F grupe Lige Evrope savladali Dudelanž sa 5:2, ali ne bez problema, dok je Arsenal ipak odigrao meč u Ukrajini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.