Grčka potvrdila: Nećemo slati trupe u Ukrajinu

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 00:58

Grčka potvrdila: Nećemo slati trupe u Ukrajinu

Grčki ministar spoljnih poslova Jorgos Gerapetrit izjavio je danas da Grčka neće slati svoje trupe u Ukrajinu.

"U Parizu su razmatrani načini da se poveća pomoć Kijevu, ali želim da pojasnim da za Grčku ne postoji opcija o slanju trupa", rekao je Gerapetrit u intervjuu listu "Ta Nea", odgovarajući na pitanje da li zaista postoji mogućnost slanja evropskih trupa u Ukrajinu.

Gerapetrit je rekao da su prošlog avgusta Grci ugostili predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine Volodimira Zelenskog u Atini i izrazili podršku evropskoj perspektivi njegove zemlje, a nedavno su organizovali i međunarodnu konferenciju o rekonstrukciji Ukrajine u Ministarstvu spoljnih poslova zajedno sa Evropskom investicionom bankom, na kojoj su procenili načine za obnovu zemlje, prenele su RIA Novosti.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je posle konferencije u Parizu 26. februara rekao da će njegova zemlja učiniti sve da spreči Rusiju da "pobedi u ovom ratu". Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.