Dobili su zadatak: Ubiti Prigožina

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 12:25

Dobili su zadatak: Ubiti Prigožina

Ruska služba bezbednosti imala je zadatak da ubije šefa Vagnerove grupe Jevgenija Prigožina, rekao je Kiril Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe.

Prigožin se od utorka nalazi u egzilu u Belorusiji, što je dogovoreno sporazumom kojim je okončana kratka pobuna Vagnerovih boraca.

"Jevgenij Prigožin će se preseliti u Belorusiju prema sporazumu koji je posredovao beloruski predsednik o okončanju današnje oružane pobune protiv ruskog vojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrha. Glava Vagnera i njegovi borci neće biti procesuirani", saopštio je Kremlj nakon pobune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski naredio: Na granici sa Belorusijom...

Izvor: B92, 30.Jun.2023

Kijev -- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naredio je danas najvišim vojnim komandantima da ojačaju severni ukrajinski vojni sektor...On je to uradio nakon dolaska šefa ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina u Belorusiju, s kojom se Ukrajina graniči na severu...On je naveo da...

Nastavak na B92...

Pogašeni su; Krenula Putinova osveta prema Prigožinu

Izvor: B92, 30.Jun.2023

Ruski nadzorni centar za komunikacije Roskomnadzor blokirao je medije povezane sa Jevgenijem Prigožinom...Ovo je danas objavio ruski list Komersant podsećajući da je šef Vagnerove plaćeničke grupe organizovala kratku pobunu prošle subote...Ruske vlasti nisu stavile van zakona Vagnerovu grupu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.